Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τον ‘Κώδικα Επικοινωνίας’ των παιδεραστών




Του Χρήστου Μιχαηλίδη, ΚΥΠΕ-CNA

Για πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά της Ελλάδος, οι αστυνομικές αρχές δίδουν στη δημοσιότητα τους κώδικες που χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι στο διαδίκτυο όταν επικοινωνούν μεταξύ τους.

Αυτό, είπε κατά την παρουσίαση σήμερα, Τρίτη, στην Αθήνα ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκης, κρίθηκε αναγκαίο προκειμένου να έχουν γνώση και να επαγρυπνούν οι γονείς, και να ενημερώνουν αμέσως τα αρμόδια όργανα.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε και για ανακοινωθεί η σύλληψη 40χρονου άνδρα στην Αθήνα, ο οποίος παρακολουθείτο εδώ και καιρό και πιάστηκε επ’ αυτοφόρω τη στιγμή που είχε επιβιβάσει ένα 13χρονο αγόρι στη καρότσα οχήματος τύπου βαν.

Η εξάρθρωση των κυκλωμάτων παιδεραστών έγινε δυνατή λόγω συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Chat Scanning» (Σάρωση διαδικτυακών εικονικών δωματίων επικοινωνίας) για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Ο κ. Σφακιανάκης είπε ότι αυτός ο «Κώδικας Επικοινωνίας» που κατόπιν πολλής σκέψης αποφασίστηκε να δοθεί στη δημοσιότητα, προέκυψε από σχετικό εγχειρίδιο που εντοπίστηκε στο σκοτεινό διαδίκτυο (Dark Web), ύστερα από πολύμηνες και στοχευμένες έρευνες εξειδικευμένων Αξιωματικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Και για πρώτη φορά στα αστυνομικά χρονικά της χώρας, παρουσιάζεται σε περίληψη, μαζί με τα σύμβολα που χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι για να αναγνωρίζουν τις μεταξύ τους σεξουαλικές προτιμήσεις.

Στο συγκεκριμένο εγχειρίδιο, καλύπτεται σε επτά κεφάλαια ο,τιδήποτε αφορά στην παιδοφιλία, από την ψυχολογία των παιδιών μέχρι και την προετοιμασία που απαιτείται, ώστε να πραγματοποιήσει ο παιδόφιλος τις ασελγείς του πράξεις.

Περιγράφονται οι τρόποι με τους οποίους ένας παιδόφιλος μπορεί να προσεγγίσει ένα παιδί και να το αποπλανήσει, ενώ επίσης αναλύονται οι τρόποι με τους οποίους ένας παιδόφιλος μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του, αν τυχόν αποκαλυφθεί.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: