Προβάδισμα-μαμούθ για τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της MARC




Χαώδης είναι η δημοσκοπική διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, με την «ψαλίδα» να μην παρουσιάζει τάσεις ουσιαστικής συρρίκνωσης, παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχουν ανακύψει στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επαναφορά σεναρίων πιθανού Grexit.

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ), στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΣΥΡΙΖΑ απάντησε το 40,2% των ερωτηθέντων και ΝΔ το 21%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, «Το Ποτάμι» με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 2,5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,8%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, η Τελεία με 1% και Άλλο Κόμμα με 3,3% των ερωτηθέντων.

Εξάλλου, σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 94,2% των ερωτηθέντων απαντάει ότι δεν τις επιθυμεί, ενώ μόνο το 4,8% βλέπει θετικά αυτό το ενδεχόμενο.

Α. Σιμάτος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: