Η Αθήνα προς την Άγκυρα για το θέμα Καμμένου: Δεν παίρνουμε την άδεια κανενός για την εθνική μας κυριαρχία




Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, ΚΥΠΕ-CNA

Η Αθήνα κατέστησε σαφές στην Άγκυρα ότι δεν θα πάρει την άδεια κανενός για να δείξει την εθνική της κυριαρχία. Απαντώντας στην προ ημερών ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών περί «απαράδεκτης και προκλητικής συμπεριφοράς του νέου Έλληνα Υπουργού Άμυνας», αναφερόμενη σε περιοδεία του στα ακριτικά νησιά και στη ρίψη στεφάνου από ελικοπτέρου στα Ίμια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος είπε ότι «δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός για να δείξουμε την εθνική μας κυριαρχία».

Κι αφού ξεκαθάρισε ότι οι επισκέψεις που πραγματοποίησε ήταν επισκέψεις σε ελληνικό έδαφος, σε ελληνικά νησιά, κι ότι πέταξε στον ελληνικό εναέριο χώρο, πάνω από τα ελληνικά χωριά ύδατα, επισήμανε ότι «και άλλοι υπουργοί έχουν κάνει αυτές τις επισκέψεις», αλλά θεωρεί πως εκείνο που μπορεί να ενόχλησε την Άγκυρα «είναι ότι ενισχύσαμε τις μονάδες μας και στον Έβρο και στα νησιά».

O κ. Καμμένος, μιλώντας από τη Λάρισα, στη διάρκεια των τελετών παράδοσης – παραλαβής ηγεσίας στην 1η Στρατιά και στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), είπε ότι υπάρχει πληρότητα πλέον στις ακριτικές μονάδες, «γεγονός που αποτελεί μεγάλη ενίσχυση και για τον ντόπιο πληθυσμό».

«Ο ανθρώπινος παράγων», πρόσθεσε, «είναι και ο πολλαπλασιαστής ισχύος. Λέγεται “άνθρωπος”, λέγεται “Έλληνας”. Και είναι χρέος της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ ενισχύσουμε τον ανθρώπινο παράγοντα, το ηθικό. Αυτό το φοβούνται πολύ αυτοί οι οποίοι προσβλέπουν προς την εθνική μας κυριαρχία», κατέληξε.

Στο τηλεγράφημα διαμαρτυρίας του προ ημερών το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «η συνέχιση των ανεύθυνων κινήσεων θα αυξήσουν την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Αιγαίο, και η κατάσταση αυτή θα ζημιώσει την ανάπτυξη των σχέσεων και θα δυσκολεύσει τη λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο».

Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας διεμήνυσε από την Λάρισα ότι κατά τις φετινές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, στις οποίες κάλεσε τους πολίτες να παρακολουθήσουν μαζικά, θα σταλεί «ένα μήνυμα προς τα έξω ότι η παρέλαση είναι πράξη εθνικής κυριαρχίας και ότι οι Έλληνες είναι ενωμένοι».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: