Συναγερμός στο FBI, 60 ομάδες χάκερς απειλούν τις υποδομές του αμερικανικού κράτους




Το αμερικανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI: Federal Bureau of Investigations), η αρμόδια αρχή εσωτερικής ασφάλειας (επιβολής του νόμου) και αντικατασκοπείας των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν καταγεγραμμένες 60 διαφορετικές ομάδες από χάκερς, οι οποίοι έχοντας σχέση με κράτη, αποτελούν θανάσιμη απειλή ασφαλείας για τις ψηφιακές υποδομές της χώρας…

Την αποκάλυψη έκανε ο Τζόζεφ Ντεμάρεστ, επικεφαλής της διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος του FBI, ο οποίος έκανε σοκαριστικές αποκαλύψεις, οι οποίες αναδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα της ασφάλειας των ψηφιακών δικτύων, που χωρίς υπερβολή, αποτελούν «πυρηνικό όπλο» της σύγχρονης εποχής, οδηγώντας σε ήττα σε μια σύγκρουση, χωρίς να ακουστεί ντουφεκιά…

Είπε συγκεκριμένα, ότι η υπηρεσία έχει επικηρύξει με 3 εκατ. δολάρια, ένα Ρώσο, ονόματι Εβγκένι Μπογκάτσεφ, ο οποίος κατηγορείται από τις αμερικανικές αρχές, ότι διηύθυνε το δίκτυο «GameOver Zeus», μέσω του οποίου κατάφερε μέσω επιθέσεων στα πληροφορικά συστήματα τραπεζών, να αποσπάσει πάνω από 100 εκατ. δολάρια!

Οι πληροφορίες αυτές, όντως κοστίζουν χρυσάφι, αν και θεωρείται πως το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει πλέον βρει καταφύγιο στη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ πρώτα διέμενε σε νησί – «φορολογικό παράδεισο», από όπου οργάνωνε τη δράση του. Κατά συνέπεια, οι ελπίδες εντοπισμού του είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές, παρά το γεγονός ότι έχει επικηρυχθεί με το υψηλότερο ιστορικά ποσό στην ιστορία της υπηρεσίας.

Ο αξιωματούχος του FBI, τέλος, πληροφόρησε ότι η υπηρεσία κατόρθωσε εντός ενός μηνός, να συνδέσει τη διαδικτυακή επίθεση στη Sony Pictures, με το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: