Οσμπορν σε Βαρουφάκη: Απειλή για την παγκόσμια οικονομία ο καυγάς Αθήνας-ΕΕ-Να δράσετε υπεύθυνα




Απειλή για την παγκόσμια οικονομία χαρακτήρισε την διαμάχη ευρωζώνης-Ελλάδας ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν, μετά την συνάντησή του με τον ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη στο Λονδίνο.

«Καλώ τον Έλληνα υπουργό να δράσει υπεύθυνα, αλλά παράλληλα είναι σημαντικό να έχει η ευρωζώνη ένα καλύτερο πλάνο για την απασχόληση και την ανάπτυξη» δήλωσε ο Όσμπορν μετά την συνάντηση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o κ. Όσμπορν τόνισε ότι «είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση και είναι ξεκάθαρο ότι η αντιπαράθεση μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης γίνεται ραγδαία ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία».

Ο κ. Όσμπορν έκανε λόγο για μία αυξανόμενη απειλή για τη βρετανική οικονομία. Και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι και στην Ευρώπη, όπως και στη Βρετανία επιλέγουμε την υπευθυνότητα αντί τους χάους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση και με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα του Σίτι. Σύμφωνα με το Reuters στις συναντήσεις αυτές θα μετάσχουν περισσότερα από 100 στελέχη τραπεζών και επενδυτικών οίκων και ο κ. Βαρουφάκης αναμένεται να διαβεβαιώσει ότι το ελληνικό Δημόσιο θα είναι απολύτως συνεπές έναντι των ομολογιούχων του ιδιωτικού τομέα.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας είχε δηλώσει πως το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα δεν συνιστά ήττα της λιτότητας, αλλά ήττα των αποτυχημένων οικονομικών σχεδίων και θα πρέπει να λειτουργήσει ως υπενθύμιση στη Βρετανία για να συνεχίσει την πολιτική που ακολουθεί.

Ο Όσμπορν, του οποίου το κυβερνών Συντηρητικό κόμμα αναμένεται να επανεκλεγεί τον Μάιο, δήλωσε μιλώντας στο BBC ότι οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθούν «πολύ δύσκολα υλοποιήσιμες». Κατά τον ίδιο απαιτείται σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ και θα πρέπει να υπάρξει ο ενδεδειγμένος διάλογος ανάμεσα στα μέλη της ευρωζώνης και την Ελλάδα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: