Μπαράζ συναντήσεων του Αλέξη με ομολόγους του στις Βρυξέλλες




Στην κυβέρνηση Σαμαρά επιτέθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά τη λήξη της συνάντησής του με τον Βέλγο ομόλογό του, Σαρλ Μισέλ, στις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του θα προωθήσει τις αλλαγές που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ ζήτησε να βρεθεί μια λύση με σεβασμό στους κανόνες της ΕΕ.

Ο κ. Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται σήμερα για την Σύνοδο της ΕΕ, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις με έμφαση την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς:

«Τώρα είναι η ώρα να προωθήσουμε τις αλλαγές που δεν υλοποίησε η προηγούμενη κυβέρνηση, να δώσουμε τέλος στην διαφθορά και να αντιμετωπίσουμε την φοροδιαφυγή» ανέφερε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά την συνάντησή του με τον Βέλγο πρωθυπουργό.

Αναμένονται οι συναντήσεις του με την πρωθυπουργό της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουγιούμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, τους οποίους θα προσπαθήσει να πείσει για τα ελληνικά επιχειρήματα υπέρ της συμφωνίας – γέφυρας και θα τους ενημερώσει για τις μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει να προωθήσει.

Κατά τα φαινόμενα, δεν θα συναντήσει επισήμως την καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, χωρίς όμως να αποκλείεται μια άτυπη συνάντηση, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η σύνοδος θα καθυστερήσει για ένα δίωρο, επειδή ο Φρανσουά Ολάντ, η Άνγκελα Μέρκελ και ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, θα καθυστερήσουν να αφιχθούν, εξαιτίας της παρουσίας τους στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπου επετεύχθη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

PHOTO via ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: