«Απεταξάμην το Μνημόνιο» λέει ο Γαβριήλ!




Μπάχαλο έχει κάνει την κυβέρνηση η χθεσινή δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στη συνέντευξη μετά τη συνάντηση με τον Β. Σόιμπλε, περί αποδοχής 60-70% του Μνημονίου, υπό την έννοια του ότι περιέχει προβλέψεις για μεταρρυθμίσεις τις οποίες έτσι κι αλλιώς θα προωθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό προδίδει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 το πρωί…

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», η ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνεί με το μνημόνιο, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επιχείρησε να δώσει ερμηνεία όσων εννοούσε ο υπουργός Οικονομικών:

«Ο κ. Βαρουφάκης εννοούσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων οι οποίες έχουν να κάνουν όπως έχει γίνει σαφές από τον πρωθυπουργό με στοιχεία που αφορούν και το φορολογικό σύστημα έτσι ώστε να πατάξουμε και την φοροδιαφυγή, να γίνει ένα απλό, αποδοτικό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, έχουν να κάνουν με τη διαφθορά, έχουν να κάνουν με τη διαπλοκή, έχουν να κάνουν με την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα.

»Οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνταν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν ένα πρόσημο το οποίο όχι μόνο δεν προσέθετε στοιχεία στην ελληνική οικονομία και κοινωνία αλλά αντιθέτως δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης, μιλώντας το πρωί στον AΝΤ1.

Και συμπλήρωσε επεξηγηματικά: «Συμφωνούσε με ένα πλαίσιο μεταρρυθμίσεων το οποίο εάν γίνει με ένα τρόπο ο οποίος μπορεί να είναι λειτουργικός και για την δημόσια διοίκηση και για το φορολογικό σύστημα και τη διαφθορά και την διαπλοκή μπορεί πραγματικά να βοηθήσει και την οικονομία και την κοινωνία. Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με το μνημόνιο».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: