Μητσοτάκης: Δεν ψηφίζω Δήμα αν στηριχτεί από ΧΑ




Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, άφησε να εννοηθεί πως δεν προτίθεται να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εάν η υποψηφιότητά του αποσπάσει την υποστήριξη της Χρυσής Αυγής!

Ο υπουργός πρόσθεσε μάλιστα, πως δεν θα είναι αυτός ο μοναδικός βουλευτής που θα κάνει αυτή την επιλογή! Η τοποθέτηση Μητσοτάκη σε μεγάλο βαθμό αναδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι προσπάθειες εξεύρεσης τω 180 βουλευτών, με μόνη ορατή διέξοδο να φαντάζει πλέον η προοπτική των πρόωρων εκλογών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ (http://www.ethnos.gr/) ανέφερε, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να επιτρέψει ένα τέτοιο φαινόμενο» και σημείωσε πως και ο ίδιος ο προεδρικός θώκος δεν θα έχει το «κύρος που του αναλογεί» αν ο κ. Δήμας εκλεγεί χάρη στην ψήφο «ενός κόμματος που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση».

Σχετικά με τις πιθανότητες συγκέντρωσης των 180 βουλευτών που απαιτούνται, η κ. Μπακογιάννη παραδέχτηκε πως είναι δύσκολο, όμως αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο μεταστροφής ορισμένων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εφόσον – όπως είπε – συνειδητοποιήσουν «το μέγεθος του κινδύνου» που διατρέχει η χώρα.

Στη συνέντευξή του στο MEGA, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε την αδυναμία υλοποίησης της μνημονιακής δέσμευσης για την απόλυση 15.000 υπαλλήλων του δημοσίου τομέα μέχρι τα τέλη του χρόνου.Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός, ο στόχος αυτός έχει επιτευχθεί κατά 80%, αλλά τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, μη δίνοντας τη δυνατότητα να επιτευχθεί στο 100% ο στόχος αυτός.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: