Στον “αέρα” η επιστροφή τής Τρόικα, παραμένει το αδιέξοδο




Τα πράγματα πριν από την έναρξη της τηλεδιάσκεψης των δανειστών με την Αθήνα, δεν ήταν καθόλου καλά. Και μετά τη τηλεδιάσκεψη συνεχίζουν να μην είναι καθόλου καλά. Οι διαφορές είναι ακόμα μεγάλες, αν και υπήρξε πρόοδος σε μερικούς τομείς. Όμως, πρόκειται για πρόοδο που δεν θα φέρει άμεσα την Τρόικα στην Αθήνα, εκτός εάν επιλυθούν βασικά θέματα τις επόμενες ολίγες μέρες.

Εχουμε πληροφορηθεί τα εξής:

Πρώτον: Εάν ανακοινώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι επιστρέφει η Αποστολή του στην Αθήνα, αυτό σημαίνει ότι μεταβαίνει για να ολοκληρώσει την Εκτη Επιθεώρηση. Πηγή του ΔΝΤ δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει εάν και πότε θα συμβεί αυτό.

Δεύτερον: Η Αποστολή δεν θα επιστρέψει εάν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα αποτυχίας. Πληροφορηθήκαμε ότι υπάρχει εντολή να αποφευχθεί μία επίσκεψη που θα καταλήξει σε αποτυχία. Μέχρι της στιγμής δεν βλέπουν φως στον ορίζοντα.

Τρίτον: Με τα σημερινά πάντα δεδομένα –εκτός εάν τις επόμενες λίγες μέρες συμφωνήσουν στο 75%- είναι δύσκολη η ολοκλήρωση της Εκτης Επιθεώρησης μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου.

Τέταρτον: Εάν η Εκτη Επιθεώρηση δεν ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου, πρέπει να βρεθεί φόρμουλα για να παραμείνουν στο πρόγραμμα οι Ευρωπαίοι για ακόμα τρεις μήνες.

WWW.MEGATV.COM. WWW.ETHNOS.GR

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: