Τριπλάσιες οι δυνάμεις της Εθνοφρουράς στο Φέργκιουσον
Ο Τζέι Νίξον κυβερνήτης της πολιτείας Μιζούρι στις ΗΠΑ διέταξε να αναπτυχθούν σήμερα στο Φέργκιουσον εκατοντάδες επιπλέον μέλη της Εθνοφρουράς, τριπλασιάζοντας τις δυνάμεις της έπειτα από τη χθεσινή νύχτα που σημαδεύτηκε από ταραχές και λεηλασίες επιχειρήσεων, ενώ πρόσθεσε ότι οι άνδρες της θα έχουν ενισχυμένες εξουσίες.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση της απόφασης του σώματος των ενόρκων να μην προσαχθεί στη δικαιοσύνη ο λευκός αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον, ο οποίος τον Αύγουστο σκότωσε τον νεαρό μαύρο Μάικλ Μπράουν.

«Συνολικά θα υπάρχουν 2.200 μέλη της Εθνοφρουράς στην περιοχή. Θα προστατευθούν οι ζωές και οι περιουσίες. Η κοινότητα αυτή αξίζει την ειρήνη», υπογράμμισε ο Νίξον στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο κυβερνήτης πρόσθεσε ότι η ανομία και οι καταστροφές τρομοκράτησαν τους πολίτες του Φέργκιουσον χθες τη νύχτα, κυρίως τους ηλικιωμένους και τα παιδιά, ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα της πόλης σπαραξικάρδια και απαράδεκτη.

Από την πλευρά τους αξιωματούχοι της πολιτείας Μιζούρι και οι ένοπλες δυνάμεις δεσμεύθηκαν να κάνουν καλύτερη δουλειά σήμερα σε ό,τι αφορά την προστασία της περιουσίας και των επιχειρήσεων.

Photo via @NYTimes

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal