Κυβερνητική πηγή: Απαιτείται θεσμική σταθερότητα




Η διαπραγμάτευση με την τρόικα πάει καλά, δήλωσε ανώτατη κυβερνητική πηγή σε συνομιλία με τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών.

Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης απάντησε: «Γιατί η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει θεσμική σταθερότητα».

Σε άλλη ερώτηση αν έχει σχέση και με την προεδρική εκλογή, η ίδια κυβερνητική πηγή απάντησε: «Δεν έχει καμία σχέση. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απαιτεί υποχρεωτική συναίνεση, προβλεπόμενη από το Σύνταγμα. Μέσα στις διαπραγματεύσεις που περνάμε, η Ελλάδα μέσα στις δυσκολίες που περνάμε και θα τις περάσουμε, έχει απέναντί της έλλειψη σοβαρότητας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν λέγανε συνέχεια ότι θα κάνουμε εκλογές; ‘Όχι, όλα θα γίνουν όπως λέει το Σύνταγμα και όπως είναι το σωστό και πρέπον».

Benizelos-Samaras01-22JUNE2013

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ανοιξε ο δρόμος για εκλογές; Επιβεβαίωση εμπιστοσύνης ζητά ο Σαμαράς

Την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής, με την έναρξη της νέας συνόδου της (την ερχόμενη εβδομάδα) θα ζητήσει η κυβέρνηση δήλωσε ο κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Παράλληλα, η κα Βούλτεψη είπε ότι η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα, ένα μήνα πριν τη λήξη της θητείας του, τον Φεβρουάριο του 2015.

Ολη η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Σοφίας Βούλτεψη

Κατά τη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφασίστηκαν και ανακοινώνονται τα εξής:

1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τη συνταγματική πρακτική, έναν μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015.

2. Με την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής, η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Αποφασίσαμε δύο θεσμικές κινήσεις πολιτικής σταθερότητας και εθνικού στρατηγικού προσανατολισμού, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «οι δυνάμεις της ανευθυνότητας, της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο». «Η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο που τη βγάζει από την κρίση και την πηγαίνει στην επόμενη μέρα» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: