ΣΥΡΙΖΑ: Τα μνημόνια θα τελειώσουν με το Σαμαρά




Για «ψίχουλα φοροελαφρύνσεων, τα οποία έχει ήδη φροντίσει να εισπράξει, αδύναμος να εκστομίσει την οποιαδήποτε ουσιαστική αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική», κάνει λόγο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι ο πρωθυπουργός «μιλά για διορθώσεις στη λάθος εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, όταν ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ συνιστά ένα μνημονιακό τερατούργημα, υποσχόμενος μάλιστα ακόμα μεγαλύτερες φορολογικές ελαφρύνσεις για τον μεγάλο πλούτο. Βαφτίζει για μια ακόμη φορά τις απολύσεις “αξιολόγηση”, όταν έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα στη συνέχιση των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, καθώς και στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων».

«Ζητά από τους εργαζόμενους να αισθάνονται ικανοποιημένοι από το ότι θα πάρουν νωρίτερα (;) τις συντάξεις τους, όταν αυτές θα είναι ψίχουλα. Υπόσχεται νέο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεις, για να βολέψει τα συμφέροντα που τον στηρίζουν. Τολμά να μιλά για σταθερότητα και σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, αυτός που υπονομεύει συστηματικά τη δημοκρατία και έχει μετατρέψει το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο. Εξαγγέλλει πιστοποιητικά…. “βιωσιμότητας” ενός χρέους το οποίο όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καταλήγει: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μνημόνια θα τελειώσουν μαζί με τον κ. Σαμαρά. Και από αυτό δεν τον σώζει τίποτα και κανένας».

Η κ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Για «ολοφάνερη αμηχανία» του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Ιταλία και το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Η δήλωση της εκπροσώπου έχει ως εξής:

«Η αμηχανία στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ολοφάνερη. Οι θιασώτες του ψεύδους και του λαϊκισμού έχουν εντελώς ξεμείνει από επιχειρήματα και προτάσεις. Μην έχοντας πια άλλες απατηλές υποσχέσεις να μοιράσουν, αναμασούν τα ίδια και τα ίδια.

Ας ελπίσουμε ότι εκεί, στο ειδυλλιακό περιβάλλον της Λίμνης Κόμο και της αριστοκρατικής Βίλλας Ντ΄Έστε, προσκεκλημένος μιας εταιρίας συμβούλων που για την περίσταση βαφτίστηκε “Ίδρυμα”, να αποκτήσει ο κ. Τσίπρας μερικές πιο φρέσκιες και ρεαλιστικές ιδέες».

Ο κ. Καμμένος: Σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την ομιλία του στη ΔΕΘ εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανερξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, με τα όσα “είπε” μισοείπε και δεν είπε στην ΔΕΘ, επιβεβαίωσε ότι και μετά τις διαπραγματεύσεις – παρωδία στο Παρίσι, την Ελλάδα εξουσιάζει η τρόικα» είπε ο κ.Καμμένος, εκτιμώντας ότι «σαν φούσκα έσκασαν οι επικοινωνιακές υποσχέσεις των τελευταίων ημερών».

Τέλος, ο κ. Καμμένος κατηγορεί τον πρωθυπουργό για πρόκληση του θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων.

«Για πρώτη φορά, πρωθυπουργός προκαλεί το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων, χρησιμοποιώντας ειρωνικά σε ομιλία του το Άγιο Όρος» είπε ο κ. Καμμένος, ο οποίος βρίσκεται στο Αγιο Όρος όπου θα παραμείνει έως αύριο, ενώ τη Δευτέρα θα επισκεφθεί τον νομό Ημαθίας την Τρίτη τον Λαγκαδά, και την Τετάρτη θα απευθύνει ομιλία στις παραγωγικές τάξεις της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: