Ο Ερντογάν ζήτησε συνάντηση από Σαμαρά




Αντώνης Σαμαράς και Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν την Πέμπτη στο Κάρντιφ, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Αθήνα.

Η συνάντηση είχε ζητηθεί από τον Τούρκο Πρόεδρο και παρά το γεγονός ότι η Αθήνα είναι σφόδρα ενοχλημένη από τις δηλώσεις που έκανε κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην κατεχόμενη Κύπρο, οι πληροφορίες φέρουν το ραντεβού των δύο ανδρών έχει ήδη επιβεβαιωθεί.

Ο κ. Ερντογάν, επιλέγοντας να πραγματοποιήσει το πρώτο του επίσημο ταξίδι εκτός Τουρκίας ως νεοεκλεγείς Πρόεδρός της, μετέβη στα κατεχόμενα στη Κύπρο, κατηγόρησε την Αθήνα ότι «δεν έχει κάνει το καθήκον της για την Κύπρο και την θεολογική Σχολή της Χάλκης», ζήτησε για το Κυπριακό «λύση δύο κρατών», και δήλωσε άγνοια για την επιστολή Αναστασιάδη που του επεδόθη μέσω του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Χθες, Δευτέρα,  το Υπουργείο Εξωτερικών, διά του εκπροσώπου του Κωνσταντίνου Κούτρα, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Ερντογάν απογοητευτικές, και υπενθύμισε ότι «η Τουρκία δεν μπορεί να εξισώνει συγκεκριμένες διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδος με τις βαριές ευθύνες της Τουρκίας στο Κυπριακό».

Στη σύνοδο της Ουαλίας θα μεταβούν μαζί με τον κ. Σαμαρά, ο Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς και ο Υπουργός Άμυνας, και προτεινόμενος νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο τρεις τους συναντήθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου και έκαναν μία ανακεφαλαίωση των θεμάτων που θα συζητηθούν στη σύνοδο, τα κυριότερα από τα οποία θα αφορούν την κατάσταση στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή και στο Αφγανιστάν.

ΠΗΓΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ, ΚΥΠΕ-CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: