Γαλλία: Η κρυφή σχέση των δύο υπουργών




Άλλη μια ροζ ιστορία, έρχεται από το Παρίσι με την αποκάλυψη ενός ακόμη κρυφού ειδυλλίου, αυτή τη φορά μεταξύ δυο πρώην υπουργών του Ολάντ που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο κατά την πρόσφατη παραίτηση της γαλλικής κυβέρνησης.

Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Οικονομίας, Αρνό Μοντμπούρ που είχε επικρίνει ανοιχτά την γραμμή των Ηλυσίων στα οικονομικά θέματα και αντικαταστάθηκε από τον Εμανουέλ Μακρόν και την πρώην υπουργό Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί, που έσπευσε να τον υπερασπιστεί και «σνόμπαρε» τη νέα κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς.

Την φερόμενη ερωτική σχέση αποκαλύπτει το περιοδικό Paris Match που κυκλοφορεί με φωτογραφία των δυο πρώην υπουργών στο εξώφυλλο και τίτλο «Μοντμπούρ-Φιλιπετί: Love Story στο Σαν Φραντσίσκο».

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το περιοδικό τραβήχτηκαν λίγο μετά την αποπομπή του αντάρτη υπουργού στην Καλιφόρνια, όπου κάνει τις διακοπές του και φανερώνουν μια οικειότητα παραπάνω από…συναδελφική μεταξύ των δυο πρώην κυβερνητικών στελεχών.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά του περιοδικού για παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής.

Ο Μοντμπούρ αποτέλεσε την αφορμή για το «ξήλωμα» της γαλλικής κυβέρνησης τον Αύγουστο, αφού κατέκρινε ανοιχτά την κυβερνητική γραμμή στο θέμα της οικονομίας, αλλά και την γερμανική «εμμονή» – όπως την χαρακτήρισε- με την λιτότητα που «στραγγαλίζει την ανάπτυξη».

Ακολούθησε η αποπομπή του και η αντικατάστασή του από τον Εμανουέλ Μακρόν. Προτού προλάβει να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα, η τότε υπουργός Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί έσπευσε να υπερασπιστεί τον Μοντμπούρ και να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς.

ΠΗΓΗ: Δήμητρα Ράγια www.ethnos.gr – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: