Στην Ελλάδα η Εθνική – Χαμός με το Σάντος




Η αποστολή της Εθνικής ομάδας έφτασε στην Ελλάδα το απόγευμα και έτυχε θερμής υποδοχής από τους φιλάθλους που περίμεναν στο αεροδρόμιο για να επευφημήσουν και να συγχαρούν τους παίκτες της, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια που κατέβαλαν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Τους ποδοσφαιριστές υποδέχτηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος δήλωσε: «Σήμερα είναι η μέρα των διεθνών. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όπως όλοι οι Έλληνες. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας το προπονητικό κέντρο, το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι δεδομένο και θα το δρομολογήσουμε».

Οι ποδοσφαιριστές δήλωσαν συγκινημένοι για την ανταπόκριση, με τον εκ των αρχηγών Κώστα Κατσουράνη να ευχαριστεί «όλο τον κόσμο που ήρθε εδώ αλλά και όλους τους Έλληνες. Δυστυχώς, για λίγο, δεν μπορέσαμε να τους δώσουμε περισσότερη χαρά. Είμαστε υπερήφανοι και ευχαριστούμε τον κόσμο που το αναγνωρίζει».

Από την πλευρά του ο Φάνης Γκέκας, «μοιραίος» στον αγώνα με την Κόστα Ρίκα καθώς έχασε το πέναλτι που εκτέλεσε (απέκρουσε ο Νάβας) και το οποίο κόστισε τον αποκλεισμό της ελληνικής ομάδας, ευχαρίστησε το κοινό επισημαίνοντας ότι «αυτή η υποδοχή κάνει ακόμη πιο σημαντικό αυτό που ζω εδώ»

«Ήταν ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες που ήταν στο πλευρό μας. Αυτό που μένει ήταν ότι δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και ο κόσμος το αναγνώρισε» είπε ο (τραυματίας) Παναγιώτης Κονέ, με τον Γιάννη Φετφατζίδη να προσθέτει πως «είναι απίστευτο το συναίσθημα, θα υπάρχει συνέχεια στην Εθνική» και τον Ανδρέα Σάμαρη να δηλώνει «ευλογημένος» που αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα.

Ο Γιώργος Σαμαράς, από την πλευρά του, δεν διαφοροποιήθηκε από τους συμπαίκτες του. «Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ειλικρινά, δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Ένα γκολ ήταν» είπε και ευχήθηκε οι φίλαθλοι να γεμίζουν το γήπεδο στις αναμετρήσεις της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2016.

ELLADA-ETHNIKH08-SANTOS-25june2014

Σαρρής: «Επιλογή του Σάντος να φύγει μόνος»

Ο Φερνάντο Σάντος δήλωσε ότι τα εισιτήρια με τα οποία ταξίδεψε μόνος για την Πορτογαλία τα είχε κλείσει η ΕΠΟ, όμως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, αντίκρουσε τον ισχυρισμό του Πορτογάλου υποστηρίζοντας πως ήταν επιλογή του πρώην πια εκλέκτορα της Εθνικής ομάδας το άκομψο αυτό «αντίο».

«Ήταν δική του επιλογή. Το ίδιο θα γινόταν και μετά την Ακτή Ελεφαντοστού. Είχε βγάλει εισιτήρια αμέσως για Λισαβόνα, το ίδιο έγινε και τώρα. Του ζητήσαμε να μείνει μία μέρα ακόμα αλλά μας είπε πως είχε μαζέψει τα πράγματά του. Τον ευχαριστούμε για τα τέσσερα χρόνια και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» είπε ο κ. Σαρρής.

«Η πρόκριση στα προημιτελικά θα ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα, αλλά και ο αποκλεισμός με αυτόν τον τρόπο δείχνει πως το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει κάνει μεγάλα βήματα και το βλέπουν αυτό και στο εξωτερικό» σχολίασε για την παρουσία της Εθνικής στο Μουντιάλ, ενώ όσον αφορά στο νέο τεχνικό της Εθνικής, τον Ιταλό Κλαούντιο Ρανιέρι, δήλωσε ότι «στις 20 με 25 Ιουλίου θα έρθει στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση».

Ερωτηθείς για τις επιτυχίες του ελληνικού ποδοσφαίρου από το Euro 2004 έως και σήμερα, απάντησε ότι «δείχνουν πως κάτι έγινε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αφορά μόνο την Εθνική αλλά και άλλα ζητήματα. Η Ομοσπονδία από το 2004 και μετά έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά στο θέμα της Εθνικής ομάδας».

Σάντος: «Πιστεύαμε στην πρόκριση, στην καρδιά μου οι Έλληνες»

Ο Φερνάντο Σάντος φιλοξενήθηκε σε εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης και έδωσε απαντήσεις για τα όσα έγιναν στο τελευταίο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με την Κόστα Ρίκα, όπου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε την πρόκριση στα πέναλτι και ο ίδιος έδειξε μια ασυνήθιστη νευρικότητα.

«Προσπαθήσαμε πάρα πολύ μετά το πρώτο παιχνίδι. Μια ήττα σε σημαδεύει, αλλά κάναμε ένα πολύ καλό ματς με την Ιαπωνία, πήραμε καλό αποτέλεσμα και με την Ακτή Ελεφαντοστού πήραμε την πρόκριση που θέλαμε. Δείξαμε δύναμη και χαρακτήρα. Σαφώς όμως υπήρξε στεναχώρια και κλάματα για τον αποκλεισμό από την Κόστα Ρίκα. Οι παίκτες ήθελαν πάρα πολύ να προκριθούμε στους “8”. Υπήρξε μεγάλη απογοήτευση μετά την Κόστα Ρίκα».

Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Σάντος ρωτήθηκε γιατί δεν επέστρεψε με την υπόλοιπη αποστολή: «Ήθελα να γυρίσω με τους παίκτες αλλά το εισιτήριο το έκλεισε η ΕΠΟ. Με ενημέρωσαν πως υπήρχαν συγκεκριμένα εισιτήρια για μένα. Εγώ ήθελα να μείνω με την ομάδα, αλλά είχαν κλειστεί ήδη τα εισιτήρια και έπρεπε να φύγω νωρίτερα» απάντησε.

Όσο για το τι είπε στους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα με τους Κοσταρικανούς ανέφερε πως «αυτό που είπα είναι ότι έλειψε το καθαρό μυαλό γιατί υπήρχε η θέληση των παικτών για τη νίκη. Ίσως σε κάποιες φάσεις δεν σκέφτηκαν καθαρά, γιατί υπήρχε μεγάλη διάθεση για τη νίκη».

Ο Πορτογάλος προπονητής είπε ακόμη ότι «είμαι πολύ στεναχωρημένος, γιατί πίστευα στην πρόκριση. Υπήρχε άνθρωπός μου που έβλεπε το παιχνίδι της Ολλανδίας με το Μεξικό, γιατί πιστεύαμε όλοι στην πρόκριση. Αυτό που ήθελα ήταν να δώσω χαρά στον ελληνικό λαό και σε ένα σημείο το πετύχαμε. Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές θα είναι πάντα στην καρδιά μου, όπως όλοι οι Έλληνες».

Στο τέλος ο κ. Σάντος ρωτήθηκε για τον Καραγκούνη, ο οποίος κλείνει τον τεράστιο κύκλο του στην Εθνική ομάδα αλλά και για τον αντικαταστάτη του, τον Κλαούντιο Ρανιέρι. «Ο Γιώργος Καραγκούνης πρόσφερε πολλά και τον ευχαριστούμε. Για τον Ρανιέρι το μόνο που έχω να πω είναι να συνεχίσει την καλή πορεία της Εθνικής» απάντησε.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: