Αμετάβλητη η ανεργία στην Ευρώπη τον Μάιο




Το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη παρέμεινε υψηλό το Μάϊο του 2014, μια υπενθύμιση ότι παρά τη μετριοπαθή ανάπτυξη, η οικονομική ύφεση δεν έχει λήξει για εκατομμύρια Ευρωπαίους, επισημαίνουν οι Jack Ewing και David Jolly σε ανταπόκριση από τη Φραγκφούρτη στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με τίτλο «Modest EuroZone Growth Fail sto Dent Unemployment Rate».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Eurostat, το ποσοστό ανεργίας στα 18 κ-μ της ευρωζώνης τον περασμένο Μάϊο ήταν 11.6%, ποσοστό που παρέμεινε σχεδόν αναλλοίωτο σε σχέση με τον Απρίλιο του 2014, όταν ανήλθε στο 11.7%.

«Τα τωρινά δεδομένα για τα ποσοστά ανεργίας υπογραμμίζουν το πολύ διστακτικό βήμα της ανάκαμψης στην ευρωζώνη», δήλωσε ο Tom Rogers, οικονομολόγος στη συμβουλευτική εταιρία Ernst & Young, προσθέτοντας ότι αναμένει το ποσοστό ανεργίας να παραμείνει υψηλότερα του 11% έως το 2016.

Στην ανταπόκριση αναφέρεται ακόμη ότι η Ελλάδα είχε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη, με την ανεργία να φθάνει το 26.8% τον περασμένο Μάρτιο, τον τελευταίο μήνα για τον οποίο υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία για τη χώρα μας.

http://www.nytimes.com/2014/07/02/business/international/modest-euro-zone-growth-fails-to-dent-unemployment-rate.html?_r=0

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: