“Βυθισμένος στις εσωτερικές του διαμάχες, πλέοντας σε πελάγη σύγχυσης και μιζέριας, αναζητώντας απεγνωσμένα συμμάχους που ωστόσο δεν προσέρχονται, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να αναφέρεται σε μια εκλογική μάχη κατά την οποία, παρά τις υποσχέσεις και τις ύβρεις, έχασε 150.000 ψήφους”, δήλωσε η κυβερνητική εκρόσωπος,Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρύψει αυτή την ήττα, πάντα θα βρίσκεται κάποια συνιστώσα του να του την θυμίζει. Πρόσθεσε, επίσης, πως με νωπό ακόμη το πιο αντιευρωπαϊκό κείμενο Πολιτικής Απόφασης, τολμούν να μιλούν για την Ευρώπη και τις Συνόδους Κορυφής. “Ας το καταλάβουν μια για πάντα: Στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έλαβε τα συγχαρητήρια για την ελληνική προεδρία και τις προσπάθειες της Ελλάδας, από 27 πρωθυπουργούς κάθε πολιτικής προέλευσης και όλους τους θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ.

Κάτι περισσότερο γνωρίζουν αυτοί από τον κ. Τσίπρα, που παριστάνει ότι κρατά τα κλειδιά ενός ξενοδοχείου, όπου άλλος ξηλώνει τις πόρτες και άλλος τα παράθυρα”, συμπλήρωσε η κυβερνητική εκπροσωπος.

Νωρίτερα σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι: «Αν και ηττήθηκε στις εκλογές, ο κ. Σαμαράς συνεχίζει να παριστάνει τον πρωθυπουργό πηγαίνοντας στις Συνόδους Κορυφής για να υποστηρίξει τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, όπως της ΔΕΗ. Λογαριάζει, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο, και δεν θα αργήσει η ώρα της ανατροπής της πολιτικής και της κυβέρνησής του».

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και λαμβάνει τα συγχαρητήρια όλων των Ευρωπαίων ηγετών, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει μονότονα να επιτίθεται στους Ευρωπαίους εταίρους μας, και πριν ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα το Κείμενο των Συμπερασμάτων, που περιλαμβάνει σημαντικές πρόνοιες για τα μεγάλα κοινωνικά θέματα της ανάπτυξης, επαναλαμβάνει τις ίδιες μονότονες και άνευ περιεχομένου “καταγγελίες”» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

«Αυτή τη φορά, μάλιστα, τάσσεται και κατά του κ. Γιούνκερ, συντασσόμενος με τους επικριτές ενός πολιτικού που έχει σταθερά σταθεί στο πλευρό της χώρας μας. Προφανώς εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ξεχνούν ότι δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε ταχθεί υπέρ… της υποψηφιότητας Γιούνκερ» πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, υπενθυμίζοντας δηλώσεις του κ. Τσίπρα, στις 3 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, με τις οποίες είχε ξεκαθαρίσει πως, αν και ο ίδιος παραμένει κάθετα αντίθετος με τις θέσεις του κ. Γιούνκερ, «θα πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών» διευκρινίζοντας ότι ο «σεβασμός στη δημοκρατική διαδικασία» ορίζει πως ο Ζ. Κ. Γιούνκερ έχει το δικαίωμα να λάβει διερευνητική εντολή και να επιζητήσει την πλειοψηφία της Ευρωβουλής για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής.

«Όπως φαίνεται, για τον κ. Τσίπρα και το κόμμα του, ο “σεβασμός στη δημοκρατική διαδικασία” ισχύει κατά περίπτωση και όποτε βολεύει τις δικές τους κομματικές επιδιώξεις. Είναι ξεκάθαρο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια έκφραση πρωτοφανούς πολιτικού καιροσκοπισμού» κατέληξε στη δήλωσή της η κ. Βούλτεψη.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι «παρουσιάζεται στις Συνόδους Κορυφής μόνο για να στηρίξει τις πιο αντικοινωνικές πολιτικές που εκφράζονται από την κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της».

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ως ο πιο ένθερμος υποστηρικτής του κ. Γιούνκερ, του οποίου οι θέσεις είναι συνώνυμες με τον μηχανισμό των μνημονίων και της σκληρής επιτήρησης της χώρας και ο οποίος σε κάθε ευκαιρία διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα δεν θα βγει από το μνημόνιο, διαψεύδοντας έτσι τους εγχώριους συμμάχους του, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Ο κ. Σαμαράς δεν έχει καμία πρόταση για την έξοδο από την κρίση που να μην ταυτίζεται με την ακραία πολιτική λιτότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας, ενώ υποκρίνεται όταν στο εσωτερικό της χώρας μιλά για χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής και έξοδο από το μνημόνιο. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό να εκπροσωπείται από τους φίλους των κκ Γιούνκερ και Μέρκελ» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Photo via: MEGA TV

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: