WSJ: Η Ολυμπιακή αντιμετωπίζει προβλήματα




Την τελική έγκριση από την αντιμονοπωλιακή αρχή της ΕΕ για τη συγχώνευση της Olympic Air με την Aegean Airlines, δεδομένων των σημαντικότατων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Olympic Air και τα οποία θα οδηγούσαν σύντομα στην χρεοκοπία της εταιρείας, προβάλλει ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες των  Frances Robinson, Daniel Michaels και Marietta Cauchi στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «Aegean Airlines Wins Approval to Acquire Greek Peer».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η Aegean και η Olympic Air αντιμετωπίζουν προβλήματα παρόμοια με αυτά πολλών άλλων περιφερειακών εθνικών αερομεταφορέων εντός ΕΕ που προσπαθούν εναγωνίως να διατηρήσουν την πελατεία τους και να βρουν το δρόμο τους στην αγορά ερχόμενοι αντιμέτωποι με μεγαλύτερους και πλουσιότερους ανταγωνιστές.

Είναι σαφές ότι λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και δεδομένης της ιδιαίτερα δύσκολης οικονομικής κατάστασης της Olympic Air, η Olympic Air θα εξαναγκαστεί να αποχωρήσει από την αγορά ούτως ή άλλως συντόμως. Ως εκ τούτου εγκρίνουμε τη συγχώνευση διότι δεν θα υπάρξουν επιπρόσθετες αρνητικές συνέπειες από πλευράς ανταγωνισμού», δήλωσε ο Joaquin Almunia, Επίτροπος της ΕΕ σε θέματα ανταγωνισμού. Αναφέρεται επίσης ότι σύμφωνα με την Κομισιόν, μεταξύ 2009-2012, οι εσωτερικές πτήσεις από την Αθήνα μειώθηκαν κατά 26% στα 4.5 εκατομμύρια επιβάτες.

http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702303382004579125140124411228

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβη χθες στην έγκριση της εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean εξαιτίας της ανησυχίας για πτώχευση της Olympic Air, αναφέρει ανταπόκριση της Aoife White από τις Βρυξέλλες στο BLOOMBERG με τίτλο «Aegean Wins EU Approval to Take Over Failing Olympic Air».

Η ανταπόκριση παραθέτει τις σχετικές δηλώσεις του Επιτρόπου θεμάτων ανταγωνισμού, Joaquin Almunia, όπως και του προέδρου της Aegean, Θεόδωρου Βασιλάκη, ότι θα διατηρήσει χαμηλές τις τιμές της εταιρείας στα εσωτερικά δρομολόγια, παρά την έλλειψη ανταγωνισμού.

http://www.bloomberg.com/news/2013-10-09/aegean-wins-eu-approval-to-take-over-failing-olympic-air-1-.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: