Αμετάβλητη η ανεργία στην Ευρωζώνη




Τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες από τη Eurostat για την ανεργία στην ευρωζώνη καταδεικνύουν σταθερά ποσοστά της τάξης του 12% για το μήνα Αύγουστο 2013, συγκρινόμενα με παρόμοιο ποσοστό τον περασμένο Ιούλιο, επισημαίνει ανταπόκριση από το Παρίσι του David Jolly στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με τίτλο «European Unemployment Steady, Hinting at Progress in Crisis».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, τα εν λόγω στατιστικά δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν μια ημέρα πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Παρίσι με θέμα τη νομισματική πολιτική της  Τράπεζας.

Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει τη νομισματική της πολιτική, ωστόσο ο Πρόεδρός της Mario Draghi προειδοποίησε ότι η οικονομική ανάκαμψη της περιοχής βρίσκεται μόλις στην απαρχή της. Ειδικότερα, όσον αφορά στην Ελλάδα, στην ανταπόκριση αναφέρεται ότι μεταξύ των μεμονωμένων κ-μ παραμένει η χειρότερα πληγείσα χώρα, με ποσοστό ανεργίας 27.9% τον περασμένο Ιούνιο, τελευταίο μήνα για τον οποίο υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία.  

http://www.nytimes.com/2013/10/02/business/european-unemployment-may-have-peaked.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: