Βραδεία η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας υποστηρίζει η εφημερίδα Wall Street Journal




Η Ευρώπη οδεύει προς την ανάκαμψη, αλλά με αργούς ρυθμούς, αναφέρεται σε ανταπόκριση των Charles Forelle (Λονδίνο), Nina Adam (Φραγκφούρτη) και Ilan Brat (Μαδρίτη) στην έντυπη έκδοση της αμερικανικής WALL STREET JOURNAL, με τίτλο  “Europe Heads Toward Recovery, but Slowly»  (σελ . Α7), όπου επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η γερμανική ανάπτυξη έχει συμβάλλει στον τερματισμό της μεγαλύτερης επί δεκαετίες ύφεσης στην ευρωζώνη,  αν και η υψηλή ανεργία παραμένει ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζουν οι ανταποκριτές, βασιζόμενοι σε πρόσφατα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή που δημοσιοποίησε το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών, η ευρωπαϊκή ύφεση – η μεγαλύτερη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο- αρχίζει να τερματίζεται, ωθούμενη από την ενίσχυση της ανάπτυξης στη Γερμανία, ωστόσο είναι πολύ μετριοπαθής για να επηρεάσει θετικά τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη.

κριβώς, λόγω της βραδείας ανάκαμψης η σημειωθείσα ανάπτυξη κρίνεται ως ανεπαρκής για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε σκληρά δοκιμαζόμενες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας όπως στην Ελλάδα και την Ισπανία, όπου τα υψηλά ποσοστά ανεργίας είναι πιθανόν να συνεχιστούν επί αρκετό διάστημα.

Παράλληλα, η μέτρια ανάκαμψη στην Ευρώπη θα συμβάλει σε περιορισμένο βαθμό στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία ήδη επιβαρύνεται από την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ασία και σε πολλές αναπτυσσόμενες αγορές, καθώς επίσης και από τη μετριοπαθή οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ.

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323838204578654341905240144.html

 

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: