Τα παράπονα του αμετανόητου Γκρούεφσκι




Του ΝΙΚΟΥ ΜΕΛΕΤΗ

Ευθύνες στην διεθνή κοινότητα, στις μεγάλες δυνάμεις, στην Ελλάδα, στην αντιπολίτευση, στην οικονομική κρίση  κ.α. επιρρίπτει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ν. Γκρουεφσκι για το γεγονός  ότι η πΓΔΜ παραμένει εκτός ΝΑΤΟ και για μια ακόμη φορά δεν μπόρεσε να αποσπάσει από την Ε.Ε. απόφαση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Σε πραγματικά δύσκολη θέση ο κ. Γκρουεφσκι σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Ντνεβνικ, ανακαλύπτει ξαφνικά ότι υπάρχει πίεση στην χώρα του για το θέμα της ονομασίας, αλλά αρνείται πεισματικά να παραδεχθεί την οποιαδήποτε δική του ευθύνη  για το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η πΓΔΜ.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η διεθνής κοινότητα  δεν ασκεί πίεση στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, ούτε οι μεγάλες δυνάμεις έχουν τέτοια διάθεση όπως παραδέχτηκε, ενώ ευχαρίστησε άλλες χώρες που προσπαθούν να «βοηθήσουν και να κρατήσουν το ζήτημα στην επικαιρότητα…».

Στις αιτίες για το αδιέξοδο στην ευρωατλαντικη πορεια της πΓΔΜ ο κ. Γκρουεφσκι  καταγράφει την ισχυρή ελληνική διασπορά, την ενασχόληση των μεγάλων δυνάμεων με τα δικά τους η τα διεθνή προβλήματα και συγκρούσεις, την απροθυμία άσκησης πίεσης στην Ελλάδα που θα δυσκόλευε την προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, την απροθυμία των εταίρων για διεύρυνση της Ε.Ε. και ανακαλύπτει και τον εσωτερικό εχθρό, δηλώνοντας ότι ευθύνεται η έλλειψη εσωτερικής ενότητας και από το γεγονός ότι η αντιπολίτευση υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις!

Εντελώς αμετανόητος και χωρίς καμία διάθεση αυτοκριτικής ο κ. Γκρουεφσκι έστειλε το μήνυμα ότι το «μόνο που δεν μπορεί κανείς να αφαιρέσει, είναι η ..Μακεδονική ψυχή..».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: