Ο Σόιμπλε αποκλείει το “κούρεμα”, που το ΔΝΤ επιμένει ότι πρέπει να γίνει – Στην Αθήνα για την …ανάπτυξη




Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Wolfagang Schaeuble απέκλεισε χθες μια νέα παραγραφή του ελληνικού χρέους, δηλώνοντας ότι οι κίνδυνοι στην Ελλάδα είναι ελέγξιμοι και ότι η όλη συζήτηση για ένα νέο κούρεμα βασίζεται σε μια εσφαλμένη αντίληψη για τη συμφωνία των διεθνών επενδυτών για το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας το 2011.

Αυτά αναφέρει η Harriet Torry σε ανταπόκριση από το Βερολίνο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας WALL STREET JOURNAL, με τίτλο «German Finance Minister: Greek Haircut Debate Based on ‘Wrong Understanding».

Σημειώνεται -ανεξάρτητα από την παραπάνω ανταπόκριση- ότι στο ΔΝΤ πιστεύουν πως το ελληνικό χρέος είναι αβάστακτο, και για το λόγο αυτό “απαιτείται ελάφρυνση”…

Στις παρατηρήσεις του, ο κ. Schaeuble δεν προσδιόρισε εάν αναφερόταν στο ελληνικό χρέος προς τους επίσημους πιστωτές της χώρας, ή στα οφειλόμενα ποσά προς τον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου για τον προϋπολογισμό της Γερμανίας, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι «τη συγκεκριμένη περίοδο, δεν αποκλείσαμε επιπρόσθετη χρηματοδότηση για την Ελλάδα», απέκλεισε ωστόσο ένα νέο κούρεμα, ανάλογο με εκείνο στο πλαίσιο του οποίου οι ιδιώτες επενδυτές επωμίστηκαν απώλειες βάσει των ελληνικών ομολόγων.

«Η Ελλάδα δεν είναι μια εύκολη κατάσταση, πρέπει να καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες, ενώ συνεχίζονται οι καθυστερήσεις, ωστόσο αναμένω ότι η χώρα θα συνεχίσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων», τόνισε. Ο Γερμανός Υπουργός ανέφερε επίσης ότι σκοπεύει να επισκεφτεί την Ελλάδα στις 18 Ιουλίου για να συζητήσει με τον Έλληνα ομόλογό του μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης.

http://online.wsj.com/article/BT-CO-20130626-704243.html?KEYWORDS=Greece#printMode

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: