Tο ΔΝΤ δεν αναμειγνύεται στις υποθέσεις της Ελλάδας – Η Μέρκελ στηρίζει τον Σαμαρά




Ανακοινωθέν της γερμανικής κυβέρνησης, με την υπογραφή του κυβερνητικού εκπροσώπου, αναφέρει ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ εκδήλωσε προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, την «υποστήριξή» της, αναφορικά με τις επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις «προτρέποντάς τον να συνεχίσει». Σε μία άλλη εξέλιξη πηγή στην Ουάσιγκτον μας δήλωσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις των κρατών και δεν θα σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις, αν και είναι η αιτία για σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Ελληνικού Προγράμματος.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας αναφέρει ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Σαμαρά, τις απογευματινές ώρες χθες, στη διάρκεια της οποίας η καγκελάριος «εξέφρασε τον σεβασμό της για τη σαφή μεταρρυθμιστική πολιτική, που ασκεί η ελληνική κυβέρνηση».

«Η Ελλάδα ήδη έχει σημειώσει αισθητή πρόοδο και βρίσκεται, σήμερα, σε πολύ καλύτερη κατάσταση, από πολλές απόψεις, συγκριτικά με εκείνη στην οποία βρισκόταν πριν από μερικούς μήνες» σημειώνεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

«Στην παρούσα φάση είναι ιδιαιτέρως σπουδαίο να υλοποιηθεί ό,τι συνεφωνήθη με την τρόικα, επίσης σε ό,τι αφορά τον δημόσιο τομέα, ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην οδό που την οδηγεί στην επιτυχία» υπογραμμίζει το σημερινό επίσημο γερμανικό ανακοινωθέν.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: