Βοστώνη: Μάχες με χειροβομβίδες και άλλους εκρηκτικούς μηχανισμούς




Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι τις πρωινές ώρες ακούγονταν στους δρόμους γύρω από το MIT πυρά και εκρήξεις κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ενός ατόμου, που πυροβόλησε και σκότωσε έναν αστυνομικό του αμερικανικού πανεπιστημίου. Μετά από μιάμιση ώρα, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έγιναν μάχες με αγνώστους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς -πιθανότατα χειροβομβίδες- εναντίον των αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνθρωπος τραυματίσθηκε από σφαίρα την ώρα που βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση ανθρωποκυνηγητού μετά τον φόνο του αστυνομικού στο γνωστό πανεπιστήμιο της Βοστόνης.

Τα πυρά και οι εκρήξεις ακούγονταν από την περιοχή του Γουότερτάουν, βόρεια του πανεπιστημίου. “Ακούστηκαν εκρήξεις, και μάλλον επρόκειτο για χειροβομβίδες”, δήλωσε ένας κάτοικος.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC-WJAR προέβαλε εικόνες όπου ένα άνδρας φαίνεται καθηλωμένος στο έδαφος περικυκλωμένος από αστυνομικούς. Δύο ώρες νωρίτερα, ένοπλος σκότωσε αστυνομικό στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Στην ιστοσελίδα του το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι η κατάσταση είναι “εξαιρετικά επικίνδυνη”, καλώντας τους φοιτητές να παραμείνουν στο εσωτερικό της πανεπιστημιούπολης, καθώς η αστυνομία αναζητούσε τον δράστη. Μεγάλη αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε γύρω από το πανεπιστήμιο, ενώ ελικόπτερα πετούσαν επάνω από την περιοχή. Το MIT, με 11.000 φοιτητές, βρίσκεται στα περίχωρα της Βοστόνης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: