Τον φερετζέ της “ανεξάρτητης” Δικαιοσύνης φοράει η Άγκυρα για τους δύο Έλληνες




Στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτών την οποία χαρακτήρισε “σοβαρό θέμα”, αναφέρθηκε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί  Γιλντιρίμ. 

Ειδικότερα ο κύριος Γιλντιρίμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον ψευτο-πρωθυπουργό της κατεχόμενης Κύπρου Τουφάν Ερχουρμάν, είπε ότι πριν από λίγες ημέρες 2 Έλληνες παραβίασαν τα σύνορα και η νομική διαδικασία συνεχίζεται προσθέτοντας ότι η “δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει”.

Ωστόσο προχώρησε ακόμη περισσότερο σχολιάζοντας την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει το θέμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το να έρθει αυτό το θέμα ενώπιον της ΕΕ είναι πολύ έξυπνο. Είναι μια συνήθεια πια όποιο θέμα έχει να κάνει με την Τουρκία να τίθεται ενώπιον της ΕΕ για στήριξη. Αυτό και παρόμοιες εξελίξεις δεν πηγαίνουν μπροστά τις σχέσεις μας με την ΕΕ, αλλά ούτε και πίσω”.

Από τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού είναι προφανές ότι η Άγκυρα έχει επιλέξει να παρουσιάσει σε υπερβολικές διαστάσεις, ένα συνηθισμένο περιστατικό, επιχειρώντας να θολώσει την κατάσταση τώρα που αισθάνεται απομονωμένη και περιθωριοποιημένη τόσο από την Ευρώπη άλλα και την Αμερική.

Για το κάψιμο τουρκικής σημαίας στην Αθήνα σε διαδήλωση, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι “προσβολή στη σημαία μιας χώρας σημαίνει ότι έγινε στη χώρα εκείνη η προσβολή. Αυτό δεν μπορεί να γίνει επ ουδενί αποδεκτό. Η σημαία μας με το μισοφέγγαρο είναι η περηφάνια μας. Στο όνομα αυτής της σημαίας δίνουμε τη ζωή μας. Δεν συζητάμε καν με αυτούς που κάνουν τέτοιες αδιακρισίες”

Πηγή: ΚΥΠΕ, Φιλελεύθερος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: