Εκδίκηση ορκίζεται ο Ερντογάν: Κατερρίφθη τουρκικό ελικόπτερο (βίντεο με την πτώση)




Ένα ελικόπτερο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων έπεσε στην περιοχή Χατάι της νοτιοανατολικής Τουρκίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας», όπως επιβεβαίωσε και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη σήμερα.

Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα” είπε ο Ερντογάν αναφερόμενος σε εκείνους που κατέρριψαν το ελικόπτερο κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε κομματική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη.

Οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που επέβαιναν στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ στους δημοσιογράφους μετά την ομιλία του Ερντογάν.

Ωστόσο ο ίδιος απέφυγε να δηλώσει κατηγορηματικά ότι πρόκειται για ξεκάθαρη κατάρριψη από εχθρικά πυρά – όπως είχε κάνει νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος – και παρέπεμψε στα αποτελέσματα της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Κούρδος που δηλώνει στρατιωτικός αναλυτής και συγγραφέας ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter βίντεο που δείχνει ελικόπτερο να πέφτει, ωστόσο η γνησιότητά του δεν έχει εξακριβωθεί πλήρως

Παρά τις σημαντικές απώλειες που μετρά ο τουρκικός στρατός στην επιχείρηση στο Αφρίν, το γενικό επιτελείο στρατού της γείτονος ανέφερε πως από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα περίπου 1.142 Κούρδοι μαχητές (YPG) έχουν συλληφθεί ή έχουν σκοτωθεί.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο τουρκικός στρατός αναφέρει πως επλήγησαν και καταστράφηκαν 36 Κουρδικοί στόχοι στους οποίους υπολογίζεται ότι υπήρχαν 79 Κούρδοι μαχητές.

Πηγή: hurriyetdailynews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: