Δεν θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του Μάριου Σαλμά ο Καμμένος: Τον θεωρεί μάρτυρα…

Ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πανος Καμμένος μιλάει από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση και ψηφοφορία επί της προτάσεως της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS, στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣΟ υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πανος Καμμένος μιλάει από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση και ψηφοφορία επί της προτάσεως της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση NOVARTIS, στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο προεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός ΕΘνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος, είπε το βράδυ στη Βουλή, ότι δεν θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού Μάριου Σαλμά, προκειμένου να τον διευκολύνει να καταθέσει ως μάρτυρας όσα γνωρίζει για την υπόθεση Novartis, και εδώ, και στις ΗΠΑ.

Τόνισε συγκεκριμένα:

«Υπάρχουν αποφάσεις πρωθυπουργών που αντικατέστησαν υπουργούς που δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις των φαρμακοβιομηχανιών. Ο Σαλμάς το είπε. Δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς και πολεμήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον πρωθυπουργό που κατηγορείται ότι ήταν σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των εταιριών» ενώ σε άλλο σημείο είπε «πρώην υπουργός είχε βγάλει εισιτήριο για να πάει στην Αμερική και να καταθέσει αλλά το ακύρωσε τελευταία στιγμή. Μιλάω γα τον κ. Σαλμά. Εμείς αποφασίσαμε στην ΚΟ να προτείνουμε στον κ. Σαλμά να καταθέσει και εδώ και στην Αμερική. Δεν θα τον εμποδίσουμε με την ιδιότητα του εξεταζομένου».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, απηύθυνε έκκληση προς τους βουλευτές να μείνουν εκτός της όποιας αντιπαράθεσης τα εθνικά θέματα, τονίζοντας ότι τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά τα οποία υπερασπίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή.

Για το θέμα των Σκοπίων ο κ. Καμμένος είπε ότι διαφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης για το Σκοπιανό και θα κάνει τα πάντα για να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία.

Ο υπουργός Άμυνας εκτίμησε ωστόσο πως το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν θα έρθει στην Βουλή υποστηρίζοντας πως «για τις αλλαγές στο Σύνταγμά τους απαιτούνται δέκα χρόνια».

Πρόσθεσε:

«Ζητώ ως βουλευτής και ως υπουργός Εθνικής Άμυνας να μένουν εκτός των εθνικά θέματα από τέτοιου είδους συζητήσεις. Τα Ίμια είναι ελληνικά νησιά και φυλάσσονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό . Τα προστατεύουμε και τα υπερασπιζόμαστε ανεξαρτήτως κόμματος. Πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο τα εθνικά θέματα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναφορικά με την υπόθεση Νοβαρτις είπε:
«Ακούσαμε τον Βενιζέλο να λέει ότι και σε άλλες χώρες υπάρχει σκάνδαλο Νοβαρτις αλλά δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπο. Βεβαίως δεν υπάρχουν γιατί τα άλλα κράτη δεν έχουν Βενιζέλο και νόμο Βενιζέλου. Ακούσαμε και άλλα απίστευτα και θεωρώ ότι όσοι άντεξαν να δουν την διαδικασία διαπίστωσαν την επαναφορά του παρελθόντος μέσα στην Βουλή. Την συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου και όσα επέφερε. Οδήγησε στο να μπουν πρόσωπα στην Βουλή που δεν θα έμπαιναν. Ακροδεξιά στοιχεία αποτελούν κεντρικά στελέχη της ΝΔ. Ποιος ελέγχεται για την υπόθεση υποβρυχίων; Ο Βενιζέλος και τον κάλυψε ο Αθανασίου» και πρόσθεσε «Από την συζήτηση προκύπτουν και δύο διαφορετικοί κόσμοι. Προκύπτει αυτός που ελέγχεται και φοβάται και είναι αυτός που απειλεί. Είναι ατός που στα ΤΟΡ Μ1 τους αριθμούς των λογαριασμών διακίνησης χρήματος τους χαρακτήρισε τηλεφωνικούς αριθμούς. Αυτά έλεγαν ο Βενιζέλος και Λοβέρδος. Ακούσαμε τον κ. Βενιζέλο τον άνθρωπο που μετείχε στην κυβέρνηση Σημίτη και καθόταν με τον Πάγκαλο που είπε ότι την σημαία την πήρε ο αέρας να τολμά να απειλεί αυτή την κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι πρέπει να αλλάξει το άρθρο 86 του Συντάγματος: «Είναι ξεκάθαρο ότι για να αλλάξει το άρ. 86 απαιτείται συνταγματική αλλαγή και απαιτείται πλειοψηφία 2/3 για την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Οφείλουμε να καταργήσουμε το νόμο περί ευθύνης υπουργών που θεωρεί την δωροδοκία μέρος των καθηκόντων του υπουργού. Αν βιάσει ο υπουργός την γραμματέα του δεν είναι μέρος των καθηκόντων του. Αν τα αρπάξει είναι. Με τέτοιου είδους ευρήματα δίνουν δικαίωμα στον εμπνευστή του νόμου να μας κουνά το δάχτυλο».

Be the first to comment on "Δεν θα ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του Μάριου Σαλμά ο Καμμένος: Τον θεωρεί μάρτυρα…"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*