Η γ΄ αξιολόγηση ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλώνει ο Παναγιώτης Ρήγας




Στα αποτελέσματα του Eurogroup αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στον ρ/σ Real Fm ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, τονίζοντας ότι «η γ΄ αξιολόγηση ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ενώ σημείωσε ότι η δόση των 6,7 δισ. ευρώ θα διατεθεί στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, αλλά και στην ενίσχυση του τραπεζικού αποθέματος της χώρας.

«Εμείς δεν επιλέγουμε το διαρκή δανεισμό από τον ESM ή μια πιστοληπτική γραμμή, όπως επιδιωκόταν το 2014 από την τότε κυβέρνηση, γιατί αυτές δεν είναι καθαρές λύσεις. Η δική μας προσπάθεια θα έχει θωρακίσει την ελληνική οικονομία από ασύμμετρα σοκ» δήλωσε ο κ. Ρήγας.

Ερωτηθείς για τους στόχους που έθεσε το Eurogroup προκειμένου να μην υπάρξουν αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ και αφορολόγητο, ο Π. Ρήγας διαβεβαίωσε πως οι στόχοι θα επιτευχθούν και πως μετά το τέλος του 2018 τα αποτελέσματα που θα έχει επιτύχει η κυβέρνηση θα ισχυροποιήσουν τη διαπραγματευτική της θέση.

Σε ερώτηση για τους πλειστηριασμούς, επανέλαβε πως δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ανθρώπων με χαμηλά εισοδήματα και υπογράμμισε πως ολοκληρώνεται το παρατηρητήριο που θα παρακολουθεί τις σχετικές διαδικασίες και θα αποτρέψει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Επίσης, αναφέρθηκε στη συμφωνία κυβέρνησης- τραπεζών να μην κινηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Επανέλαβε πάντως πως δεν υπάρχει καμία προστασία για τους κακοπληρωτές.

Αναφορικά με το ονοματολογικό τής ΠΓΔΜ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος να διαιωνίζεται ένα πρόβλημα για το οποίο μπορεί σήμερα να βρεθεί λύση που θα δίνει διέξοδο ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή. Υπογράμμισε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει ξεκάθαρη και σταθερή και τόνισε πως «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα, επιδιώκοντας παράλληλα βελτίωση των σχέσεών με τη γείτονα χώρα».

Αναφερόμενος στη διαφορετική προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για το θέμα, διευκρίνισε πως αρμόδια να καθορίσει την πορεία της χώρας για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα είναι μόνο η Βουλή των Ελλήνων.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, επέκρινε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να κρύβεται και να παίζει με τα εθνικά ζητήματα» και προσέθεσε πως ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ακολουθήσει την πολιτική Σαμαρά που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη του το 1992 ή αν θα ακολουθήσει τη λογική της κυβέρνησης Καραμανλή. Επέκρινε σφόδρα τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, πως η στάση της ΝΔ στη Βουλή θα κριθεί από το αν θα είναι συμπαγής ή όχι η κυβερνητική πλειοψηφία, λέγοντας πως «η θέση ενός υπεύθυνου κόμματος πάνω σε ζητήματα διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής δεν μπορεί να μπαίνει σε τέτοιο πλαίσιο».

Τέλος, ο κ. Ρήγας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η μισαλλόδοξη ρητορεία και η ακροδεξιά λογική που υπερίσχυσαν» στο συλλαλητήριο της Κυριακής «δεν εκφράζουν το σύνολο των πολιτών που συμμετείχαν σε αυτά».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

23/01/2018 15:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα
Αγγελική Λάζου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: