Αήθης επίθεση στον πρωθυπουργό από τους Τούρκους: Δεν άντεξαν τις αλήθειες που είπε στο Νταβός




Με μιά νέα προκλητική ανακοίνωση επιχείρησε να απαντήσει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το μεταναστευτικό και το ρόλο της Τουρκίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην επιθετική δραστηριότητα των γειτόνων μας στο Αιγαίο χαρακτηρίζοντας τους απρόβλεπτους. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών επιτέθηκε στον κύριο Τσίπρα και τον κάλεσε να κοιτάξει για δείγματα επιθετικότητας στο υπουργικό του συμβούλιο.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, ανέφερε:

«Δεν είναι δυνατόν για εμάς να αποδεχθούμε τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα εναντίον της Τουρκίας, χθες στο Νταβός.
Νομίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε μάλλον να κοιτάξει στο υπουργικό του συμβούλιο για απτά παραδείγματα “επιθετικότητας”. Όλοι γνωρίζουν ότι κάποιοι από τους συναδέλφους του ταιριάζουν τέλεια με τον ορισμό του».

Η αποστροφή του λόγου του κ. Τσίπρα χθες κατά τη διάρκεια συζήτησης για το μεταναστευτικό ήταν:

«Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που αφορά στο μέλλον της Ευρώπης. Πρέπει να βρούμε μόνιμες λύσεις. Υπάρχουν δύο δρόμοι: ή σπρώχνουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και περιμένουμε, ή το αντιμετωπίζομε με δυναμισμό. Ανέλαβα τα ηνία της χώρας εν μέσω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης με προβλήματα στην περιοχή, εντάσεις και αερομαχίες στο Αιγαίο, το Κυπριακό. Και με έναν επιθετικό γείτονα, μερικές φορές απρόβλεπτο, με μια επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο».

Εκτός από τις επίσημη ανακοίνωση της Τουρκίας, οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού προκάλεσαν την αντίδραση και του τουρκικού τύπου.
«Αυθάδεια από την Ελλάδα… Αδιανόητες λέξεις από τον Τσίπρα για τη Τουρκία» ήταν μερικές απο υις φρλασεις της φιλο-ερντογανικής εφημερίδα Sözcu.

Σε ίδιο φυσικά τόνο η Hürriyet χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ως «εκτός ορίων», καθώς η ομιλία του «περιείχε σκληρές λέξεις για την Τουρκία», οι οποίες, σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους «θα αυξήσουν την ένταση»

Πηγή: Υπουργείο Εξωτερικών Τουρκίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: