Η «άκαιρη», χωρίς λόγο επίσκεψη του Ερντογάν στην Ευρώπη και η προσευχή στο «Κιρ Μαχαλέ»




Γράφει ο Ανδρέας Τσιλογιάννης

Ο Τούρκος «χαλίφης» κύριος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, έχει ήδη συμμετάσχει στην πρωινή προσευχή της Παρασκευής στο «Κιρ Μαχαλέ» τζαμί της Κομοτηνής, την ώρα που εσείς διαβάζετε το συγκεκριμένο κείμενο και πολλοί ενδεχομένως αναρωτιέστε,  ορθά, με ένα μεγάλο «γιατί», ψάχνοντας συγχρόνως να βρείτε την πραγματική αιτία της διήμερης επίσκεψης του σουλτάνου κύριος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν στην χώρα μας.

Για την ιστορία, η επίσκεψη στην Ελλάδα του Τούρκου προέδρου κυρίου Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, πραγματοποιείται μια μέρα μετά από την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, από τον 45ο Αμερικανό πρόεδρο κύριο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην, αλήθεια, δύσκολη και ευαίσθητη ως προς τα εθνικά θέματα περιοχή της Θράκης, ο «σουλτάνος» του τουρκικού χαλιφάτου κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μαζί με μέλη της τουρκικής αντιπροσωπείας, προεξέχοντος του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης κυρίου Χακάν Τσαβούσογλου, γεννημένου και μεγαλωμένου στην Κομοτηνή, συναντάται με τους παράγοντες και πλήθος λαού, μελών της κοινότητας των Ελλήνων μουσουλμάνων  πολιτών ή αν προτιμάτε με μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης.

Βάσει του άρθρου 45 της συνθήκης της Λωζάννης, συνθήκη που υπογράφεται στην Ελβετική πόλη στις 24 Ιουλίου του 1923 και η οποία οριοθετεί τα σύνορα του τουρκικού κράτους, ασχέτως αν κρίνεται βαριά από την «ηττημένη» ελληνική πλευρά, αρέσει δεν αρέσει στον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κύριο Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογαν και στην τουρκική διπλωματία, καθορίζει τις σχέσεις γειτονίας της Ελλάδας με την Τουρκία και αναγνωρίζει στην Θράκη μουσουλμανική  μειονότητα Ελλήνων πολιτών.

Oρισμένοι εκ των μειονοτικών μουσουλμάνων πολιτών στη Θράκη, θεωρούν την ταυτότητα και τη μειονότητα «τουρκική», δρουν ανάλογα για πολιτικούς – εθνολογικούς – εθνικούς  λόγους, υπέρμαχοι  πάντα του ανατολίτικου παζαρέματος , ανεξάρτητα της ισχύς,  εξαιτίας της όποιας « βοήθειας», που κατά περιπτώσεις προσφέρεται  από τα «τυφλά μάτια» αναλόγως συνθηκών και πολιτικού εκλογικού χρόνου, από το ελληνικό κράτος.

 

Μην ξεχνάμε, πως η σύγχρονη ελληνική δημοκρατία, παρά την πολυεπίπεδη κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία, παρέχει σε όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτου θρησκεύματος συνθήκες ευνομούμενης πολιτείας.

Η ελληνική πολιτεία και η ελληνική δικαιοσύνη, εξαιτίας του φόβου επιβολής υψηλών προστίμων, επιτρέπoυν και δίνουν το δικαίωμα σε « Έλληνες» μουσουλμάνους πολίτες της Θράκης , έπειτα από προσφυγές των ιδίων στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, να θεωρούν εαυτούς Τούρκους, έχοντας όμως την ελληνική υπηκοότητα και όποια δικαιώματα απορρέουν από αυτή.

Μάλιστα ενεργοποιούνται μέσα από νόμιμους, επικυρωμένους από το ελληνικό κράτος «πολιτιστικούς» και «αθλητικούς» συλλόγους  και προωθούν την τουρκική γλώσσα και την εθνικότητά τους στην Δυτική Θράκη.

Υπάρχουν περιπτώσεις συγκεκριμένων πολιτιστικών συλλόγων που δρουν ακόμα και στην Αλεξανδρούπολη, όντως επικυρωμένοι από το πρωτοδικείο της Αλεξανδρούπολης.

Οι συγκεκριμένοι « Έλληνες» μουσουλμάνοι πολίτες, μειονοτικοί, μέσα από τους συγκεκριμένους συλλόγους, αναπτύσσουν  δράσεις για την προώθηση  της τουρκικής γλώσσας στην Θράκη  και προχωρούν στη με κάθε τρόπο γνωστοποίηση της τουρκικής καταγωγής τους «παραβλέποντας» ορισμένες φορές, την Συνθήκη της Λωζάνης, αν και οι ίδιοι θεωρούν πως σέβονται το «status» της ελληνικής επικράτειας.

Η προσευχή της Παρασκευής στο «Κιρ Μαχαλέ» τζαμί της Κομοτηνής, έχει ιδιαίτερη αξία για την μειονοτική κοινότητα της Δυτικής Θράκης, καθώς για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο τζαμί προσεύχεται Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας εκλεγμένος από τον λαό.

Ο απρόβλεπτος «νεοσουλτάνος» κύριος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, εδώ και καιρό προσπαθεί να μετατρέψει την γείτονα Τουρκία σε προσωποπαγές νεοοθωμανικό χαλιφάτο, ειδικά μετά το κερδισμένο από τον ίδιο έστω και με μικρή πλειοψηφία δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου 2017.

Μην απαλείφουμε το γεγονός πως ο Τούρκος Πρόεδρος κύριος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν έχει καταφέρει να «επιβιώσει» από το πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου 2016, και σήμερα γίνεται ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος της Τουρκικής δημοκρατίας που επισκέπτεται την Δυτική Θράκη και τους ομόθρησκους αδερφούς της «τουρκικής», για τον ίδιο και όχι  απλά μιας κοινής μουσουλμανικής μειονότητας.

Αξέχαστη θα μείνει η ρητορική του Τούρκου Προέδρου κυρίου Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του δημοψηφίσματος για τις προτεινόμενες «συνταγματικές» μεταρρυθμίσεις της Κυριακής 16ης Απριλίου 2017.

Ο Τούρκος καλεσμένος και ομόλογος του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, κύριος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, στις ομιλίες που πραγματοποιούσε στις περιοχές των μικρασιατικών παραλίων, αναφερόταν στους Έλληνες , ως τον εχθρό που οι «νεότουρκοι» του «Πατέρα των Τούρκων» Κεμάλ Ατατούρκ, γεννημένο στον Λαγκαδά, γεγονός ύψιστης υπερηφάνειας κατά γνωστό λαϊκό βάρδο, συγχωριανό του Κεμάλ, έριξαν στη θάλασσα είτε σφαγιάζοντας είτε βιάζοντας αρκετούς εξ` αυτών.

Ο ανατολίτης, μελλοντικός «Προφήτης του Αλλάχ», κύριος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν βρισκόμενος κατά την ίδια προεκλογική περίοδο, βρισκόμενος στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης, έστελνε μηνύματα στους ομόθρησκους –  «ομογενείς» «αδερφούς», μέλη της «τουρκικής» μειονότητας της Δυτικής Θράκης, μιλώντας για την αναγκαιότητα της ένωσης με την «Μητέρα Τουρκία», μέσα από μια νέα διαπραγμάτευση που ουσιαστικά θα καταργούσε την αναχρονιστική «Συνθήκη της Λωζάνης».

Δεν ξέρω, αν όσα έχει «τάξει» ο Τούρκος Πρόεδρος κύριος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν στους ομόθρησκους μειονοτικούς Έλληνες πολίτες, βγουν αληθινά ή μείνουν ως «ελπίδα» , όμοια με τα πιλάφια και τις γυναίκες που περιμένουν τον κάθε μουσουλμάνο που θα «πέσει» στο όνομα του Αλλάχ στον παράδεισο, όμως ο «νεοσουλτάνος» βρίσκεται στην κεντρική πολιτική σκηνή της Τουρκίας από το 1994 και αν ευοδωθούν οι προϋποθέσεις μπορεί να παραμείνει στο ανώτατο αξίωμα της Τουρκικής Δημοκρατίας τουλάχιστον μέχρι το 2029.

Μη ξεχνάμε, πως ένας  ισχυρός «σουλτάνος», πάντα ως καλός μουσουλμάνος ηγεμόνας σε ένα πανίσχυρο και πολυπληθέστατο «χαλιφάτο» των 80 εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως είναι η Τουρκία,  σέβεται το «χαλιφάτο» και τους υπηκόους και έχει βλέψεις επεκτατικές, πάντα στραμμένες στην Ευρώπη και στους αλλόθρησκους χριστιανούς.

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017 , το τουρκικό προεδρικό αεροσκάφος προσγειώνεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και φθάνει στην Αθήνα ο υψηλός επιβάτης που ακούει στο όνομα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρχίζει την επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα καλεσμένος του Έλληνα ομολόγου κύριου Προκόπη Παυλόπουλου, έχοντας κατά την αναχώρησή από την Κωνσταντινούπολη προκαλέσει για μια ακόμα φορά την ελληνική πλευρά.

Στη συζήτηση με τους Τούρκους δημοσιογράφους, ο Τούρκος χαλίφης, θέτει ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης της συνθήκης της Λωζάνης και αναγάγει ως κεντρικό θέμα της συζήτησης το ζήτημα των 8 αξιωματικών «πραξικοπηματιών» που βρίσκονται υπό τη σκεπή της ελληνικής δικαιοσύνης στις ελληνικές φυλακές ζητώντας να εκδοθούν στην Τουρκία ώστε να δικαστούν από τα τουρκικά δικαστήρια.

Ο υψηλός προσκεκλημένος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, φθάνει στην Ελλάδα χωρίς να έχει υλοποιήσει την συζήτηση που ο ίδιος είχε ανοίξει κατά την τελευταία επίσκεψη ως Πρωθυπουργός της Τουρκίας το 2010, όταν είχε αναφερθεί στην αναγκαιότητα αφοπλισμού των πολεμικών αεροπορικών κατά τη διάρκεια των πτήσεων πάνω στο Αιγαίο.

Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα των παραβιάσεων των τουρκικών πολεμικών αεροπλάνων στο FIR Αθηνών, ανοιχτό ζήτημα εδώ και 43 χρόνια παραμένει η παράνομη κατοχή του 38% των εδαφών της Κύπρου αποτέλεσμα της παράνομης εισβολής του τουρκικού στρατού στο νησί της Αφροδίτης με τον κωδικό «Αττίλα» τον Ιούλιο του 1974.

Ο Τούρκος «χαλίφης» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  δεν έχει δώσει λύση στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης , όταν ζητάει τον διορισμό του «ψευδομουφτή»,  βρίσκεται στη χώρα μας και σήμερα στην Θράκη, ώστε να επαναθέσει τους όρους και την κουβέντα σε μια ενδεχομένως μελλοντική επαναδιαπραγμάτευση της «Συνθήκης της Λωζάννης».

Όσον αφορά τα  ανοιχτά θέματα καθορισμού της υφαλοκρυπίδας και της οριοθέτησης   της ΑΟΖ  που έχει να κάνει με τον σεβασμό  ως προς το θαλάσσιο δίκαιο του Ο.Η.Ε. , ούτε λόγος.

Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας,  αν προτιμάτε  της «Türkiye Cumhuriyeti», κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται στην Αθήνα έπειτα από πρόσκληση που του  δίδεται από τον Έλληνα Υπουργό των Εξωτερικών κύριο Νίκο Κοτζιά,  κατά την διάρκεια επίσκεψης του τελευταίου στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Έλληνας Υπουργός των Εξωτερικών κύριος Νίκος Κοτζιάς, προσκαλεί τον Τούρκο χαλίφη Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, προκαλώντας με αρχικό «πάγωμα» όλων των αναλυτών που ασχολούνται με τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας.

Η επίσημη πρόσκληση γίνεται λίγες μέρες μετά το επίσημο ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον και τη συνάντησή του Προέδρου της ελληνικής κυβέρνησης  στον Λευκό Οίκο με τον 45ο Αμερικανό πρόεδρο κύριο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι σχέσεις της αμερικανικής διπλωματίας με την τουρκική διπλωματία βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, μάλιστα, στις επίσημες συζητήσεις η αμερικανική πλευρά δια στόματος του 45ου Αμερικανού Προέδρου κ. Ντόναλντ Τραμπ, ζητάει από την Ελλάδα την επέκταση της συμφωνίας ως προς τη χρήση της βάσης της Σούδας, με ενδεχόμενη μελλοντική μεταφορά της αεροπορικής βάσης του Ινσιρλίκ της Τουρκίας  στην αμερικανική βάση της Κρήτης.

Η αχρείαστη και πραγματικά άκαιρη η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου κυρίου Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν στην Αθήνα, πραγματοποιείται λίγους μόνο μήνες μετά από την εις διπλούν κατάρρευση, με τουρκική υπαιτιότητα, των διαπραγματεύσεων της Γενεύης και του Κρανς Μοντανά που έγιναν τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο του 2017,  με σκοπό την εξεύρεση δίκαιης, βιώσιμης λύσης για το Κυπριακό και τον τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής στην Κύπρο.

Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω τις ακριβείς προθέσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών ως προς την αναγκαιότητα της επισκέψεως του Τούρκου Προέδρου κυρίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Το  πολυεπίπεδο γεωπολιτικό «gambling» που λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου, βρίσκεται σε πλήρη ισχύ, με σκληρό μενού, που περιλαμβάνει από πληθυσμιακές μετακινήσεις, εθνοκαθάρσεις, πολέμους, αλλαγές συνόρων αλλά και γεωτρήσεις που διεξάγονται στην πλούσια σε κοιτάσματα περιοχή της Μεσογείου ή θα διεξαχθούν μέσα σε ακαθόριστες και για τους καλεσμένους γκρίζες οικονομικές ζώνες.

Η παρουσία του Τούρκου χαλίφη Ερντογάν στην Ευρώπη, θυμίζω πως η Αθήνα είναι ευρωπαϊκή πόλη και η Θράκη αδιαπραγμάτευτο ελληνικό έδαφος, συγχρόνως ευρωπαϊκό στο οποίο μπορούν να βρίσκονται υπό την σκεπή της ελληνικής δικαιοσύνης ακόμα και οι 8  αξιωματικοί Τούρκοι «πραξικοπηματίες», γίνεται σε μια περιοχή της  Ανατολικής Μεσογείου όπου βρίσκεται είναι δεδομένο το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Οι  πολίτες της ελληνικής επικράτειας, χριστιανοί ή μουσουλμάνοι ή βουδιστές ή ακόμα και άθεοι απολαμβάνουν πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο απρόβλεπτος χαλίφης Ερντογάν με την προκλητική συμπεριφορά που τον διακρίνει, μέσα στο ελληνικό προεδρικό μέγαρο κουνάει το «δάχτυλο» στην Έλληνα πρόεδρο κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, αναφέρεται ακόμα και στην «δυσαναλογία» κατά τον ίδιο του βιοτικού επιπέδου που παρατηρείται στην ελληνική επικράτεια και στους «ομόθρησκους»  μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης.

Ο  «Σουλτάνος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στον Έλληνα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο τονίζει την ανάγκη της αναθεώρησης της «απαρχαιωμένης Συνθήκης της Λωζάννης» .

Η ελληνική ηγεσία, εξαιτίας της άκαιρης πρόκλησης,  αποδέχεται να ακούει την όποια πρόκληση έρχεται από τον ανώτατο βαθμό της τουρκικής διπλωματίας, αυτή τη φορά σε ελληνικό έδαφος και χωρίς λόγο.

 

Η ελληνική πλευρά δεν θυμίζει στον Τούρκο «Πασά» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως εάν η Τουρκία σεβόταν τη Συνθήκη της Λωζάνης, την 31η Ιανουαρίου του 1996, δεν θα είχαμε  την κατάληψη, έστω και για μερικές ώρες, ελληνικού εδάφους από την Τουρκία, αναφέρομαι στην κρίση των Ιμίων, κρίση που οδήγησε στον θάνατο τους ήρωες Έλληνες αξιωματικούς Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και Έκτορα Γιαλοψό.

Η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική διπλωματία και η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών καλούν στη χώρα μας  τον νεοσουλτάνο κύριο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια περίοδο πολυεπίπεδης κρίσης και έντονης δυσαρέσκειας που έρχεται μέσα από την κατάρρευση με τουρκική υπαιτιότητα, των πρόσφατων διαπραγματεύσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, εγγυητήριων δυνάμεων,  για την επίλυση του Κυπριακού ζητήματος στο Κρανς Μοντανά της Ελβετίας.

Η ελληνική κυβέρνηση, δίνει βήμα και την ευκαιρία στον χαλίφη Ερντογάν να βρεθεί, να πατήσει και να ασκήσει τα θρησκευτικά καθήκοντα της Παρασκευής σε ευρωπαϊκό έδαφος, στο τζαμί «Κιρ Μαχαλέ» της Κομοτηνής, όταν ο ίδιος και η εξωτερική διπλωματία της Τουρκίας, έχουν απομονωθεί όχι μόνο από τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας, αλλά και από ισλαμικές χώρες, όπως το Ιράν.

Σημείωση :

Ενδεχομένως η  ελληνική διπλωματία αυτή τη στιγμή να είναι η μόνη ευρωπαϊκή διπλωματία η οποία επιθυμεί την πλήρη ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το κλίμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Τουρκία γνωστό.

Ας εμπεδώσουμε :

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, πιθανότερο σενάριο θεωρείται η νεκρανάσταση του «Μαρμαρωμένου Βασιλιά», παρά η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με ανοιχτό το προσφυγικό –  μεταναστευτικό ζήτημα, πληρώνει τα λάθη του αφηγήματος της δεκαετίας των ` 90,  ως προς την διεύρυνση της ένωσης προς  «ανατολάς» και έχει να κάνει με την ένταξη της Τουρκίας.

Υστερόγραφο :

Γεννημένος τον Ιούλιο του 1976, δυο χρόνια μετά από την παράνομη εισβολή και κατοχή του 38%  των εδαφών της Κύπρου από τον  τουρκικό στρατό, η παράνομη κατοχή συνεχίζεται.

Παρακολουθώντας στενά τα ελληνοτουρκικά από μικρό παιδί, εξαιτίας οικογενειακών αναφορών, ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω την αναγκαιότητα αλλά και την ελαστικότητα που δείχνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, ώστε να επιτρέπεται η επίσκεψη Τούρκων Προέδρων ή Πρωθυπουργών ή μελλοντικών «Σουλτάνων» σε ελληνικές περιοχές και να δημιουργούν  προκλήσεις  σε συναθροίσεις με  Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες.

Για να τελειώνουμε :

Οι ελληνοτουρκικές διαφορές δεν είναι πεδίο «mediaκης» εκμετάλλευσης, ούτε πεδίο δημιουργίας τηλεοπτικού – πολιτικού «show».

Με το καλό να φύγει γρήγορα η Παρασκευή, να επιστρέψει στο χαλιφάτο της Τουρκίας ο Σουλτάνος Ερντογάν και η μαντιλοφορούσα Εμινέ και εμείς οι Έλληνες να περάσουμε ένα ήσυχο Σαββατοκύριακο.

Όσο υπάρχει το γκρι, που φέρνει το μαύρο, δύσκολα θα περάσουμε στο λευκό.

Θα μπορέσουν τα γαλάζια νερά του Αιγαίου, μέσα από καθορισμένη ΑΟΖ, να αποτελέσουν νερά ειρήνης και στα παράλια του, με τους  Έλληνες και τους Τούρκους  να επιδίδονται σε ζεϊμπέκικα και τσιφτετέλια ακόμα και σε βράδια πραξικοπημάτων ;

Μεταξύ μας :

Η τουρκική παράνομη κατοχή στην Κύπρο θα συνεχιστεί και μετά την επιστροφή του Τούρκου Προέδρου κυρίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει επισκεφθεί την χώρα μας ως Πρωθυπουργός και ως Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Μελλοντικά, θα επισκεφθεί την πατρίδα μας ως Σουλτάνος του «Χαλιφάτου της Τουρκίας» ή ο επόμενος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας θα είναι νέος σε ηλικία, γεννημένος είτε στην Δυτική, είτε στην Ανατολική Θράκη ;

Η ιστορία ως γνωστόν επαναλαμβάνεται, το γεωπολιτικό «gambling» που διαδραματίζεται μέσα στα βαγόνια του τουρκικού εξπρές του μεσονυχτίου συνεχίζεται με άκρως ενδιαφέρουσες διαδρομές.

 

Ο Ανδρέας Τσιλογιάννης είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής.

@mail: [email protected]

Twitter: TsiloyannisAnd

Facebook: Andreas Tsiloyannis

© Andreas Tsiloyannis

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: