Στην Ολομέλεια η συζήτηση πρότασης για εξεταστική για τις επαφές Καμμένου και Noor 1

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ-κάτω) μιλάει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗFILE PHOTO: Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ-κάτω) μιλάει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Στην κρίση της Ολομέλειας τίθεται σήμερα Δευτέρα η πρόταση που κατέθεσαν, τον περασμένο Ιούλιο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών με τον πρωτοδίκως καταδικασθέντα σε ποινή ισοβίου καθείρξεως Ευθύμιο Γιαννουσάκη για την υπόθεση της διακινήσεως ναρκωτικών με το πλοίο Noor 1.

Η Νέα Δημοκρατία έχει δηλώσει ότι στόχος της πρότασης της είναι να διερευνηθούν όλες οι πτυχές της «δύσοσμης» και «σκανδαλώδους» αυτής υπόθεσης, να διερευνηθεί δηλαδή, «ποια ήταν τα πραγματικά κίνητρα της εμπλοκής του κ. Καμμένου», «η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικά σχέδια», «ποιες ήταν οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση με την εισαγγελική λειτουργό» που την ερευνά και ποια η σχέση με τον λιμενικό υπάλληλο Π. Χριστοφορίδη, συνομιλίες του οποίου με τον Ε. Γιαννουσάκη, έχουν δημοσιευθεί.

Η ΝΔ έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση, μια υπόθεση που αφορά την ανεξαρτησία των θεσμών και εν τέλει τη λειτουργία της δημοκρατίας. Έχει επίσης θέσει θέμα για το αν γνώριζε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την εμπλοκή του Πάνου Καμμένου.

Η συζήτηση επί της προτάσεως της ΝΔ θα ξεκινήσει μετά τις 11.00. Θα μιλήσουν αρχικά 8 εισηγητές από τα κόμματα και ένας ανεξάρτητος βουλευτής. Στη συνέχεια θα υπάρξει ενιαίος κατάλογος ομιλητών, κατ΄αναλογία της δύναμης των κομμάτων, ενώ τον λόγο θα λάβουν και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, οι πολιτικοί αρχηγοί που το επιθυμούν, και θα μιλήσουν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής και Δ. Παπαγγελόπουλος αντίστοιχα.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία. H απόφαση της Oλoμέλειας της Boυλής για τη σύσταση εξεταστικής επιτρoπής λαμβάνεται με την απόλυτη πλειoψηφία των παρόντων, η oπoία δεν μπoρεί να είναι κατώτερη από τα δύo πέμπτα (2/5) τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών.​

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

25/09/2017 08:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

1 Comment on "Στην Ολομέλεια η συζήτηση πρότασης για εξεταστική για τις επαφές Καμμένου και Noor 1"

  1. TR.TRIANTAFYLLOU | September 26, 2017 at 3:42 AM | Reply

    αντιγραφω την τελευταια παραγραφο απο ενα παλιο σου δημοσιευμα “Ενώ, λοιπόν, στην Αθήνα “σκοτωνόμαστε” για το πόσο αποστάτης ή αν ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, χωρίς να σεβόμαστε ότι ακόμα δεν έγινε η ταφή του, ενώ μας απασχολεί κάθε “παπαριά” του κάθε ανόητου, που το είδε σωτήρας της Ελλάδας μέσω του Facebook, στη γειτονιά μας, όπως φαίνεται, οι διεργασίες αφορούν την αλλαγή συνόρων. Ακούει άραγε ο πολιτικός κόσμος της χώρας, ή είναι απασχολημένος με το άθλημα της διαφθοράς;”
    Τι εγινε με τα δηλωθεντα του αρχηγου της DIA ?
    Επισης η απαξιωση για οσους ασχολουντε με το παρελθον δηλ.τους Μητσοτακιδες και ειδικοτερα τον αληστου μνημης …δεν ειναι μακρυτερα απο τον Γιωργακη Παπανδρεου …αυτα προς το παρον …βεβαια δεν αναμενω απαντηση
    Με εκτιμηση Τρ.Τριανταφυλλου

Leave a comment

Your email address will not be published.

*