Ενισχύει την άμυνά της η Βόρεια Κορέα, μετά τις απειλές για κατάρριψη αμερικανικών αεροσκαφών




Η Βόρεια Κορέα φαίνεται να έχει ενισχύσει την άμυνά της στην ανατολική ακτή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας.

Άλλωστε ο ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε κηρύξει πόλεμο στην χώρα του και ότι θα κατέρριπτε αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη που ίπταντο κοντά στη χερσόνησο.

Η ένταση έχει κλιμακωθεί αφότου η Βόρεια Κορέα διεξήγαγε την έκτη και πιο ισχυρή πυρηνική δοκιμή στις 3 Σεπτεμβρίου, αλλά η ρητορική έχει φθάσει σε καινούργιο επίπεδο τις τελευταίες ημέρες, με τους ηγέτες και από τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν απειλές και προσβολές.

Το Yonhap μετέδωσε ότι η Βόρεια Κορέα αύξησε την άμυνά της με τη μετακίνηση αεροσκαφών στην ανατολική ακτή και τη λήψη άλλων μέτρων, αφότου τα αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν κοντά στην κορεάτικη χερσόνησο το Σαββατοκύριακο.

Η ανεπιβεβαίωτη μετάδοση από το Yonhap ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αποκάλυψαν την πορεία πτήσης των βομβαρδιστικών σκόπιμα, επειδή η Βόρεια Κορέα φαίνεται να μην πήρε χαμπάρι. Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την είδηση αμέσως.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Reuters – Νότια Κορέα/ΣΕΟΥΛ 26/09/2017 11:28

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: