Υπο έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε Μαζωτό και Κόρνο της επαρχίας Λάρνακας




Υπό έλεγχο τέθηκαν τελικά οι δύο πυρκαγιές που μαίνονταν από το μεσημέρι σε περιοχές του Μαζωτού και του Κόρνου της επαρχίας Λάρνακας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή η πυρκαγιά στο Μαζωτό τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις τρεις το μεσημέρι, δύο περίπου ώρες μετά την εκδήλωση της.

Η πυρκαγιά κατέκαψε τρία εκτάρια με σπαρτά, πάλες και ελαιόδεντρα, ενώ για την κατάσβεση της επιχειρούσαν δύο αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα όχημα του Ταμείου Θήρας, πέντε γεωργικοί ελκυστήρες και δύο εκσκαφείς.

Η δεύτερη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ξυλιάς στο Κόρνο τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 14.30 το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος αναφέρεται ότι «η δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 12.50 το μεσημέρι στην περιοχή Ξυλιάς στον Κόρνο. Η πυρκαγιά που έθεσε σε άμεσο το κρατικό Δάσος Ξυλιάς, τέθηκε υπό έλεγχο στις 14:30, αφού έκαψε 4 δεκάρια ιδιωτικής και χαλίτικης γης καλυμμένα με πεύκα και άγρια βλάστηση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ασχολήθηκαν συνολικά 50 άνδρες του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Εθνικής Φρουράς με 15 πυροσβεστικά οχήματα και το ένα αεροπλάνο του Τμήματος Δασών. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για τυχόν αναζωπύρωση, ενώ τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται».

ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου – ΚΥΠΡΟΣ/Λάρνακα 10/05/2017 16:12

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: