Αντετοκούνμπο Εναντίον Φασούλα και Κακιούζη στην μεγάλη μπασκετική φιέστα της Ομογένειας




Τι και αν έχει ήδη καταφέρει να γίνει σταρ του NBA; Φαίνεται πως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αφήσει για λίγο τα παρκέ για να επιστρέψει στο σχολείο. Και όπως κάθε καλός πρωτοετής θα έχει μαζί και όλη του την οικογένεια. Όχι, ο Γιάννης δεν σκοπεύει να γυρίσει στα θρανία, αλλά θα βρεθεί στο πανεπιστήμιο Adelphi της Νέας Υόρκης και μάλιστα για καθαρά ελληνικό σκοπό.

Ο Διευθυντής Προγράμματος του COSMOS FM Πάνος Σατζόγλου, του μοναδικού κοινωφελούς ελληνικού ραδιοφώνου στα FM της Νέας Υόρκης, μαζί με τον Νικόλα Κατσίμπρα, λέκτορα του Πανεπιστημίου Columbia, αναζητούσαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να γιορτάσουν τα 30 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του σταθμού στην ομογένεια της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Η ιδέα μπορεί να ήταν τρελή, αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να ταξιδέψουν μέχρι το Μιλγουόκι για να χτυπήσουν την πόρτα της οικίας Αντετοκούνμπο. Βλέπετε είχαν να θέσουν στον Γιάννη μια πρόκληση, την οποία πολύ δύσκολα θα μπορούσε να αρνηθεί. Τα χέρια δόθηκαν και το μεγάλο στοίχημα δεν άργησε να κλείσει.

Και κάπως έτσι το ελπιδοφόρο μέλλον του ελληνικού μπάσκετ θα ανταμώσει την λαμπρή ιστορία του στις 4 Ιουνίου στο «Μεγάλο Μήλο» σε ένα ραντεβού που θα έχει μια συναρπαστική αναμέτρηση. Η εκδήλωση ονομάζεται «“Feel Greek” Basketball Event» και περιλαμβάνει μια σειρά από φιλικούς αγώνες, όπου ο Γιάννης θα αντιμετωπίσει από το πόστο του προπονητή τον Παναγιώτη Φασούλα, ως εκπρόσωπο της εθνικής ομάδας του 1987, και τον Μιχάλη Κακιούζη, ως εκπρόσωπο των πρωταθλητών του 2005. Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στις ομάδες θα επιλεγούν από τα ελληνικά σχολεία και των πέντε Περιφερειών του Δήμου της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, σκοπός της εκδήλωσης είναι η δημιουργία μιας αθλητικής συνάντησης εκπαιδευτικού χαρακτήρα για να δοθεί η ευκαιρία στα δεκάδες ελληνόπουλα που ζουν στην άλλη μεριά του Ατλαντικού να γνωρίσουν το παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ. Βέβαια υπάρχει και ένας έντονα συμβολικός χαρακτήρας, καθώς το έτος 1987 που ιδρύθηκε ο COSMOS FM είναι μια χρονιά ορόσημο που είναι ταυτισμένη με τον πρώτο μεγάλο θρίαμβο της εθνικής ομάδας που την ανέδειξε ως την «επίσημη αγαπημένη».

Οι εορταστικές εκδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν με το gala των βραβεύσεων που θα πραγματοποιηθεί στο rooftop του γνωστού ξενοδοχείου «Terrace on the Park». Στο πλαίσιο του εορταστικού αυτού δείπνου θα τιμηθούν οι γονείς του 23χρονου διεθνούς άσσου, Τσαρλς και Βερόνικα Αντετοκούνμπο, για τις θυσίες που κατέβαλαν για να μεγαλώσουν τα τέσσερα παιδιά τους αλλά και το γεγονός ότι επέλεξαν την πλήρη ενσωμάτωση τους στην ελληνική κοινωνία δίνοντας τους τις ελληνικές αξίες, ιδεώδη και πρότυπα.

Στην εκδήλωση φυσικά θα τιμηθούν και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι αθλητές και εκπρόσωποι του ελληνικού μπάσκετ για την προσφορά τους στον Ελληνισμό και τον αθλητισμό.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: