Ξεκινά ο διαγωνισμός “Beyond Hackathon” της Eurobank: Προάγει την καινοτομία

Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕΦωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξεκινάει σήμερα το απόγευμα ο δεύτερος περιφερειακός διαγωνισμός FinTech “Beyond Hackathon” που διοργανώνει η Eurobank, με στόχο να ενθαρρύνει και να προάγει την καινοτομία στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (Financial Technology – Fintech), σε συνεργασία με την παγκόσμια κοινότητα των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups).

Το Βeyond Hackathon αποτελεί, μεταξύ άλλων, έναν καινοτόμο τρόπο για την αναζήτηση του κατάλληλου ταλέντου που θα μπορούσε να ενταχτεί στο δυναμικό της Eurobank ώστε να ενισχύσει τις προσπάθειες προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό της και της αναβάθμισης των προϊόντων και υπηρεσιών της.

Ο διαγωνισμός αρχίζει σήμερα στις 5 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Eurobank στη Νέα Ιωνία (κτίριο Η) σε συνεργασία με τους επιχειρηματικούς φορείς Found.ation & The Cube και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.

Σήμερα εκπρόσωποι από διάφορες επιχειρηματικές μονάδες της Eurobank θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα θέσουν υπαρκτά ζητήματα και προκλήσεις άμεσου ενδιαφέροντος της Τράπεζας. Σκοπός των επιχειρηματικών μονάδων, όπως αναφέρουν στελέχη της Eurobank, είναι να επικοινωνήσουν στους συμμετέχοντες τις σημερινές τεχνολογικές προκλήσεις έτσι ώστε να επιλέξουν την ανάλογη περιοχή ενδιαφέροντος και με τη δική τους καθοδήγηση να αναπτύξουν πιθανές λύσεις κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού. Οι προκλήσεις που θα θέσουν οι επιχειρηματικές μονάδες είναι ενδεικτικές και όχι δεσμευτικές για όσους συμμετέχουν και ο Διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε κάθε αξιόλογη ιδέα που θα ακουστεί την πρώτη μέρα από τους συμμετέχοντες.

Στο φετινό Διαγωνισμό, συμμετέχουν και εταιρίες start-ups που συστάθηκαν από το 2012 και μετά. Σημαντική προϋπόθεση για τις start-ups, όπως και για όλους τους συμμετέχοντες, θα είναι να παρουσιάσουν ένα νέο προϊόν ή υπηρεσία το οποίο θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του Beyond Hackathon. Το API (Application Programming Interface), το οποίο θα διαθέσει η Τράπεζα στους συμμετέχοντες, θα δίνει περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες από το περσινό ενώ, σε όλη τη διάρκεια του Διαγωνισμού, στελέχη από το ΙΤ της Τράπεζας θα είναι παρόντα για να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες σε οτιδήποτε χρειαστούν.

Αύριο Σαββάτο και την Κυριακή, οι ομάδες θα αναπτύξουν τις ιδέες τους, τις οποίες θα παρουσιάσουν την Κυριακή το απόγευμα στην κριτική επιτροπή ώστε να διεκδικήσουν ένα από τα τρία χρηματικά βραβεία του Διαγωνισμού (5.000, 3.000 και 2.000 ευρώ αντίστοιχα).

Όπως αναφέρουν στελέχη της τράπεζας, η Eurobank επιδιώκει να φέρει πιο κοντά τον δεύτερο διαγωνισμό Beyond Hackathon με το πρόγραμμα egg-enter.grow.go και στο πλαίσιο αυτό θα παροτρύνει τις ομάδες που πληρούν τα κριτήρια να καταθέσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στον πέμπτο κύκλο του, ώστε, εφόσον προκριθούν, να εξελίξουν περαιτέρω την ιδέα τους, υπό την καθοδήγηση των μεντόρων του προγράμματος, μεταξύ των οποίων είναι και στελέχη της Τράπεζας, με ενδεχόμενη προοπτική η τελευταία, να στηρίξει την υλοποίηση αυτής της ιδέας, είτε ως πελάτης ή συνεργάτης. Για όσες ομάδες δεν επιθυμούν την ένταξή τους στο πρόγραμμα αλλά έχουν μια ιδέα που ενδιαφέρει την Τράπεζα, θα διερευνηθεί η δυνατότητα να δουλέψουν συνεργατικά με τις επιχειρηματικές μονάδες της Τράπεζας που θα ενδιαφερθούν, με στόχο να καταλήξουν σε ένα Proof of Concept.
Τον δεύτερο περιφερειακό Διαγωνισμό «Beyond Hackathon» υποστηρίζουν και συμμετέχουν ενεργά παγκόσμιοι ηγέτες της τεχνολογίας και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, οι Τράπεζες του ομίλου Eurobank, ελληνικοί επιχειρηματικοί φορείς αλλά και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

 

 

Be the first to comment on "Ξεκινά ο διαγωνισμός “Beyond Hackathon” της Eurobank: Προάγει την καινοτομία"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*