Μάλτα Γιοκ: Η επιστροφή στη χώρα του ΣΥΡΙΖΑ, στα Μνημόνια, στα Προγράμματα και στη μιζέρια




Του Γιώργου Πετράκη

Είναι απορίας αξιον, πόσες χυλόπιτες θα πρέπει να συγκεντρώσει στην συλλογή του ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας μέχρις ότου αντιληφθεί ότι αυτο που ονομάζει «πολιτική διαπραγμάτευση» δεν υπάρχει. Ότι είναι ένα ωραίο παραμύθι για τους χαχόλους και τους οπαδούς, ωραίο κόλπο για να περνά ο καιρός και να διαμαρτύρεσαι γιατί σου ζητάνε να εφαρμόσεις όσα υπέγραψες, αλλά δεν πουλάει πια.

Ο κ. Τσίπρας που δήλωνε βέβαιος ότι τον Νοέμβριο θα έκλεινε η αξιολόγηση και τον Δεκέμβριο η χώρα θα έμπαινε στο σωτήριο QE της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), έρχεται Φλεβάρη μήνα να μας πει ότι θα πήγαινε στην Μάλτα για «πολιτική διαπραγμάτευση».

Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο. Μάλτα γιοκ για τον κ. Τσίπρα…

Μια ακόμη χυλόπιτα από την Καγκελάριο κ. Μέρκελ που τον έστειλε στους «θεσμούς». Στην ωραία Ντέλια και την παρέα της.

Αυτούς που κάποτε ο ίδιος στηλίτευε ως «κατωτέρους υπαλλήλους»…

Όμως ο κ. Τσίπρας δεν είναι πια ούτε στο μαθητικό δεκαπενταμελές συμβούλιο, ούτε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί όπου τα μόνα που αφθονούσαν η αερολογία και ο χρόνος.

Ο ίδιος επέλεξε να είναι και υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες που ο ίδιος δημιούργησε, πρωθυπουργός μιας χώρας που μάχεται για δεύτερη φορά υπό την ηγεσία του να γλυτώσει την χρεωκοπία.

Και έχοντας παραδεχθεί πλέον το μεγάλο ψέμα που πούλησε στον Ελληνικό λαό, μίλησε για την δήθεν αυταπάτη.

Τώρα λοιπόν που εχει παραδεχθεί την «αυταπάτη», τώρα που εχει υπογράψει το Μνημόνιο, τώρα που εχει δεχθεί να κάνει τον πιστό ακόλουθο της κ. Μερκελ, επιστρέφει στα παλιά κόλπα.

Υπογράφει, συμφωνεί και μετα αρχίζει την τρέλα: «εμείς δεν υπογράφουμε, εμείς δεν υποκύπτουμε.. Θα κάνουμε πολιτική διαπραγμάτευση. Δεν συμφέρει κανένα στην Ευρώπη να αποτύχει η Ελλάδα….».

Προφανώς εχει ξεχάσει, κάτι που δεν συμβαίνει με τους υπολοίπους Έλληνες, που οδήγησε η πρώτη απόπειρα του για πολιτική διαπραγμάτευση και ο πρώτος εκβιασμός του προς τους δανειστές (ότι θα τους κάνει Κουγκι) το Α΄ Εξάμηνο του 2015…

Αυτός λοιπόν που έκανε την «ηρωική» 17ωρη διαπραγμάτευση και πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε (το Γ’ Μνημόνιο δηλαδή με παρουσία και συμμέτοχη του ΔΝΤ)θυμήθηκε τώρα ότι θέλει πολιτική διαπραγμάτευση…

Και κατήγγειλαν τον Σόιμπλε που υποστήριζε ότι η Ελλάδα δεν εχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα, για να βγουν λίγο αργότερα με non paper να παραδεχθούν ότι έχουν υλοποιήσει μόλις το 33-35% των δεσμεύσεων που οι ίδιοι ανέλαβαν…

Τώρα πια κανείς δεν γνωρίζει τι εχει στο μυαλό του ο κ. Τσίπρας. Τι άλλη κατεργαριά θα σκαρφιστεί για να μας ξεγελάσει μια ακόμη φορά έστω και για λίγο…

Ίσως να στήσει παλι ένα ωραίο σκηνικό «σκληρής διαπραγμάτευσης», θα βάλει τον Τσακαλώτο, να γράφει τιμωρία, χίλιες φορές «δεν θα το ξανακάνουμε» και να δεχθεί τελικά και τα μέτρα και τις περικοπές, με την ελπίδα ότι θα του δώσει ανάσα ζωής ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ.

Το άλλο είναι να μας σύρει μέχρι την Άνοιξη και αφού η χώρα θα εχει βουλιάξει εντελώς, όταν πλέον το Δ΄ Μνημόνιο θα εχει την δική του σφραγίδα, να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και ηρωικούς δεκάρικους, αφήνοντας την βόμβα με αναμμένο το φιτίλι στα χέρια του Κυριάκου, που για κάποιον ανεξήγητο λόγο βιάζεται να διαδεχθεί τον Αλέξη. Και να βάλει και την δική του υπογραφή στο νέο Μνημόνιο στο οποίο θα μας εχει οδηγήσει ο Αλέξης.

Όσο για τα υπόλοιπα που ακούγονται και λέγονται, φαίνεται  ότι τα παιδιά δεν βάζουν μυαλό. Από το «ξανθό γένος» του Βορρά και τον Πούτιν, τώρα αναμασούν ανοησίες για το «ξανθό γένος του Τραμπ».

Νομίζουν ότι θα κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμη ξεγελώντας μας. Ότι βουλιάζει η χώρα, αλλά εμείς θα τους χειροκροτάμε πιστεύοντας ότι αυτοί δίνουν την μάχη τους, να βρουν άλλον σωτήρα. Πρώτα ήταν ο Τσάβες, μετα ο Πούτιν, μετα ο Ολάντ, μετα η Μερκελ… Τώρα μπορεί να μας σώσει ο Τραμπ… (Χθες μάθαμε ότι μπορεί να μας σώσει και η …L’Oréal!).

Αλλά τέτοια θαύματα δεν γίνονται ούτε στην ΤΡΑΜΠοχώρα… Και εμείς δυστυχώς βουλιάζουμε όλο και πιο πολύ στην ΣΥΡΙΖοχώρα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: