“Η Κύπρος είναι τουρκική πατρίδα”! Απίστευτη πρόκληση από σύμβουλο του Ερντογάν

Τουρκική πατρίδα χαρακτήρισε ο σύμβουλος του Ερντογάν Μπουλουτ την Κύπρο. Φωτογραφία https://onedio.comΤουρκική πατρίδα χαρακτήρισε ο σύμβουλος του Ερντογάν Μπουλουτ την Κύπρο. Φωτογραφία https://onedio.com

Λύπη εξέφρασε ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Γιγίτ Μπουλούτ για τις δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για το Κυπριακό, ενώ διερωτήθηκε αν μετά από μια λύση του Κυπριακού οι Τούρκοι πολίτες θα πηγαίνουν στην Κύπρο με βίζα Σέγκεν.

Ανέφερε ότι εκείνοι που ονειρεύονται με επιτραπέζια παιχνίδια να χωρίσουν από την Τουρκία την Κύπρο, τότε ας είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο τίμημα που πλήρωσε η Τουρκία με το αίμα των ηρώων της. Κάλεσε ΕΕ, Βρετανία, και Γερμανία αν θέλουν να πάρουν την Κύπρο να πληρώσουν αυτό το τίμημα. Ο Γιγίτ Μπουλούτ άφησε αιχμές και εναντίον της Βρετανίας, λέγοντας ότι κανείς δεν ανακοίνωσε τι έγινε το βράδυ της 15ης Ιουλίου στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο.

Σε συνέντευξή του σε τουρκικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, ο Γιγίτ Μπουλούτ είπε ότι τον στεναχώρησαν οι δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, που έκανε νωρίτερα στο ίδιο κανάλι. “Γιατί χρησιμοποίησε (ο Μουσταφά Ακιντζί) τη φράση ‘ας μπούμε εμείς πρώτα στην ΕΕ. Μέχρι σήμερα η Ανατολή βοήθησε εμάς, από δω και μπρος ας βοηθήσουμε εμείς την Ανατολή’; Η Ανατολή δεν έχει ανάγκη ούτε την ΕΕ, ούτε και οποιονδήποτε άλλον. Η Τουρκική Δημοκρατία έχει ΑΕΠ σήμερα κοντά στα ένα τρισεκατομμύριο και διαθέτει τη μεγαλύτερη πολεμική δύναμη στρατού στον κόσμο. Δεν έχει ανάγκη η Τουρκία καμία βοήθεια από μία Κύπρο στην ΕΕ», είπε ο Γιγίτ Μπουλούτ.

“Να το πω και αυτό, ποιον ωφελεί να είναι η ‘τδβκ’ μαζί με το νησί της Κύπρου μέλος της ΕΕ και οι Τούρκοι πολίτες να πηγαίνουν στην Κύπρο με βίζα Σέγκεν; Αυτό το ρωτάω για βδομάδες και το αφήνω εκεί. Σήμερα η ΕΕ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της στους Τούρκους πολίτες, δεν κράτησε το λόγο της για την απελευθέρωση της βίζας, δεν τήρησε καμιά υπόσχεσή της που έδωσε στην Τελωνειακή Ένωση. Δεν τήρησε καμιά υπόσχεσή της για οικονομική βοήθεια και επιπλέον έχει δώσει καταφύγιο σε τρομοκράτες όπως το ΡΚΚ και τη FETÖ”, είπε.

Ο κ. Μπουλούτ ανέφερε ότι “μετά από όλα αυτά με το να σηκωθεί και να συμμετάσχει στην ΕΕ η ‘τδβκ’ της Κύπρου, που είναι η ένα σημαντικό νησί για την Τουρκία, να ζυμωθεί δηλαδή μέσα σε μια ζύμη, είναι απαράδεκτο να παραδοθεί η τουρκική ύπαρξη στην βρετανική ηγεμονία. Η Τουρκική Δημοκρατία δεν σκοπεύει να δεχτεί μια τέτοια συμφωνία, που να οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση. Επομένως, μόνο τους εαυτούς τους εξαπατούν αυτοί που πιστεύουν με εγγλέζικα μυαλά και μυαλά ΕΕ ότι εξαπατούν την Τουρκία και θα φέρουν αυτό το παιχνίδι που συνεχίζεται εδώ και αιώνες σε ένα σημείο”.

Συνεχίζοντας είπε, “Πώς πήραμε πίσω την Κύπρο; Με το αίμα που έχυσαν οι ήρωές μας την πήραμε. Εάν κάποια χώρα της Ε.Ε. ή η Αγγλία, η Γερμανία, θέλει να πάρει την Κύπρο και δεχθεί να πληρώσει το ίδιο τίμημα, ιδού, εκεί είναι η Κύπρος, ας πάει. Εκείνοι που ονειρεύονται με επιτραπέζια παιχνίδια να χωρίσουν από την πατρίδα Τουρκία την Κύπρο την οποία πήραμε με το αίμα των ηρώων τότε ας έρθουν αν είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο τίμημα. Μην εμπιστεύεστε ούτε τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, ούτε τη λογική της βασίλισσας, ούτε τα παιχνίδια της ΕΕ, ούτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που στέγασε τους τρομοκράτες, ούτε εκείνους που αναθρέψαμε στην Τουρκία. Αυτούς που θέλουν να την πάρουν δίνουμε κάθε εκατοστό της Κύπρου που ποτίστηκε με το αίμα ηρώων έναντι αίματος”.

Πρόσθεσε πως “δεν θα δώσουμε σπιθαμή γης ούτε στην Ανατολία, ούτε νοτιο-ανατολικά, ούτε στη Μεσόγειο, ούτε στη Μαύρη Θάλασσα. Aν κάποιος θελήσει να πάρει την Κύπρο, ο μόνος τρόπος είναι να δώσει το αίμα του για κάθε εκατοστό γης, όπως έδωσαν οι ήρωές μας. Η Κύπρος είναι τουρκική πατρίδα και ενόσω δεν γινόμαστε όλοι ήρωες θα είναι τουρκική πατρίδα. Αυτοί που ονειρεύονται το αντίθετο τους προκαλώ. Φτάνει πλέον τα ψέματα της ΕΕ σε αυτή τη χώρα. Η ένταξη στην ΕΕ, η έξοδος στην ΕΕ, φτάνει πια σε αυτά. Το βράδυ της 15ης Ιουλίου κανείς δεν ανακοίνωσε τι έγινε στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο. Ανέμενε στρατός στην Μεσόγειο για να μπει στην Τουρκία ή όχι; Τέθηκαν ερωτήματα για όλα αυτά και ακόμη απάντηση δεν υπήρξε. Επομένως σε μια κατάσταση που γίνεται προσπάθεια για κατάκτηση της Τουρκίας αυτοί που ονειρεύονται να τερματίσουν την ύπαρξη της τουρκικής σημαίας και του λαβάρου στην Κύπρο το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη ένδειξη και το σύμβολο της ύπαρξης μας στη Μεσόγειο θα απογοητευτούν. Αν έχετε τη δύναμη και το θάρρος μπορείτε πληρώνοντας το τίμημα να πάρετε την Κύπρο που πληρώσαμε με το αίμα του κάθε ήρωά μας”.

Να σημειωθεί ότι ο Γιγίτ Μπουλούτ είναι σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για θέματα οικονομίας και συχνά προκαλεί αντιδράσεις με τις δηλώσεις του στον Τύπο. Είχε δημιουργηθεί σάλος στο παρελθόν όταν το 2013 είχε δηλώσει πως κάποιες δυνάμεις προσπαθούν να δολοφονήσουν τον Τούρκο Πρόεδρο με τη μέθοδο της τηλεκίνησης.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 18/01/2017 18:33

3 Comments on "“Η Κύπρος είναι τουρκική πατρίδα”! Απίστευτη πρόκληση από σύμβουλο του Ερντογάν"

  1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ | January 18, 2017 at 5:52 PM | Reply

    Δεν ξερω γιατι μου θυμιζει τον Ρασπουτιν.Εχουν μαθει καλα το παραμυθι πες το ψεμα επαναλαβε το ξανα και ξανα κατι θα γινει,κατι θα μεινει, αυτο κανει κι αυτος πες ,πες ψεματα με το τσουβαλι κατι θα πιασει .Φυλακες στο ποδι.

  2. ΠολιτηςΧ | January 18, 2017 at 7:13 PM | Reply

    Μια ματια να του ριξεις στη φατσα και στην μπακα και καταλαβαινεις αμεσως περι τινος προκειται: Ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι Σωρρες δεν εχει μοναχα εδω , φυτρωνουν παντου …και για ολα τα γουστα και ολους τους φασιστοκαλλους αυτου του πλανητη.

  3. Για να διαφυλαχτεί η ελεύθερη Κύπρος και ο Κυπριακός Ελληνισμός πρέπει να δοθεί ένα τέλος σε αυτιστικές «ανανικές» λύσεις σε Κύπρο και Ελλάδα, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ, διαφυλάσσοντας την Κυπριακή Δημοκρατία, πολλαπλασιάζοντας ποιοτικά και δυναμικά τις διακρατικές σχέσεις της και με τα χρήματα των φορολογουμένων Ελληνοκυπρίων που θα στηρίξουν ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ το κατεχόμενο μόρφωμα της Ανατολίας, καλύτερα να δοθούν για μακροχρόνια άμυνα της ελεύθερης Κύπρου μέχρις εσχάτων!

Leave a comment

Your email address will not be published.

*