Ο Μοσκοβισί διαφωνεί με τo Eurogroup; Για μένα οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν αλλάξει…




Τη στήριξη του στην Ελλάδα εξέφρασε ο Πιέρ Μοσκοβισί σε δηλώσεις του σχετικά με την απόφαση της Ευρωζώνης να “παγώσει” τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα.

“Η εκτίμηση μας για τα μέτρα αυτά είναι σε εξέλιξη και ως εκ τούτου, εξ ορισμού δεν έχει ολοκληρωθεί. Για μένα οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα”, επέμεινε ο Μοσκοβισί, παρατηρώντας ότι δεν ήθελε να «αντιτάξει την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους και την κοινωνική συνοχή που ο ελληνικός λαός περιμένει».

ΕΞΑΛΛΟΥ: Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή απόφαση του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) απάντησε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της ότι το συμβούλιο των διευθυντών του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να επιτρέψει την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος που εγκρίθηκαν από το Eurogroup την περασμένη εβδομάδα.

Προσωπικό της Επιτροπής βρίσκεται στην Αθήνα όπου εργάζεται με τους άλλους θεσμούς για την ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης. Επιπλέον στο πλαίσιο αυτής της αποστολής εξετάζει τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τις ελληνικές αρχές.

14/12/2016 21:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: