Η ιστορία ενός 10χρονου αγοριού που συντόνισε την διάσωση του Ρούσελ της Σαπεκοένσε




Συγκλονιστικές ιστορίες αρχίζουν σιγά σιγά να «αποκαλύπτονται», σχετικά με την συντριβή στην Λα Ουνιόν του αεροπλάνου,  που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε στην Κολομβία, με τραγική συνέπεια τον θάνατο 71 ανθρώπων.  
Μία από αυτές τις ιστορίες, αφορά ένα αγόρι δέκα ετών, που όχι μόνο βοήθησε αλλά συντόνισε την ανεύρεση και διάσωση του πρώτου από τους έξι επιζήσαντες (τρεις ποδοσφαιριστές), αμυντικού της βραζιλιάνικης ομάδας, Αλαν Ρούσελ.

«Όταν ήμασταν στα αυτοκίνητα και περιμέναμε, ήρθε ένα αγόρι και μας είπε ότι κάποιοι τραυματίες ήταν από την άλλη μεριά,» είπε ο Σέρχιο Μαρουλάνδα, ένας από τους ντόπιους που συνεργάστηκαν, για τον εντοπισμό των έξι επιζώντων της τραγωδίας, στην δύσβατη περιοχή, όπου το αεροπλάνο συνετρίβη τα ξημερώματα της Τρίτης.

Ο Μαρουλάνδα, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον αδελφό του, έναν γιατρό στην περιοχή, που του ζήτησε να φέρει το 4×4 αυτοκίνητό του και τέσσερις ακόμα φίλους του, για να συνεργαστούν με την αποστολή διάσωσης που ξεκίνησε δύο ώρες μετά την συντριβή.

«Ένας αστυνομικός μου είπε: «Είσαι ο πρώτος που θα φτάσει, πάρε το παιδί μαζί σου, στο αυτοκίνητο και πήγαινε για να βρεις τους τραυματίες. Εκείνο ξέρει να σε οδηγήσει,» τόνισε ο Μαρουλάνδα, που μάλιστα είναι οπαδός της Ατλέτικο Μεντεγίν.

Εν μέσω μίας έκτασης που υπήρχε το διαλυμένο αεροπλάνο, διάσπαρτα άψυχα κορμιά  και σκορπισμένη η άτρακτος, σε τουλάχιστον εκατό μέτρα διάμετρο,  ο Μαρουλάνδα πέρασε το αυτοκίνητό του , προσπαθώντας με τους υπόλοιπους να μεταφέρουν με προσοχή τον Αλαν Ρούσελ. «Τον πλησιάσαμε, εκείνος ζήτησε την οικογένεια και τους φίλους του, είπε ότι ήταν πραγματικά άσχημα, γιατί αισθανόταν ότι είχε κάταγμα ισχίου,» είπε.

Δίπλα αλλά και πιο μακριά ήταν ορατά κομμάτια  ρουχισμού της Σαπεκοένσε αλλά και μπάλες σε πορτοκαλί χρώμα, για την προπόνηση που είχε προγραμματιστεί από τον προπονητή τους, Κάιο Τζούνιορ, μία ημέρα πριν από τον πρώτο αγώνα του τελικού στο Copa Sudamericana. Μία προπόνηση και ένας αγώνας που δεν έγιναν ποτέ. Ο Ρούσελ, είχε σύντομους διαλόγους στα ισπανικά με τους διασώστες του, πριν στη συνέχεια να μεταφερθεί σε κλινική στην πόλη της Λα Σέχα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: