Οι Δημοκρατικοί εκφράζουν ανησυχία για τον στρατηγό Φλιν λόγω απόψεων για Ερντογάν-Ρωσία




Κορυφαίο στέλεχος των Δημοκρατικών στη Μόνιμη Επιτροπή Ασφαλείας του Κογκρέσου δήλωσε πως ανησυχεί από την τοποθέτηση του απόστρατου στρατηγού Φλιν ως Σύμβουλου Εθνικής Ασφαλείας από τον νέο πρόεδρο Τραμπ, λόγω της ιδιοσυγκρασίας του, αλλά και των απόψεών του σχετικά με Ρωσία και Τουρκία.

Σύμφωνα με τους ιστόχωρους POLITICO και “Washington Examiner”, o Δημοκρατικός Άνταμ Σιφ δήλωσε πως ο Φλιν αποτελεί την ηχώ του Τραμπ όσον αφορά τις απόψεις του για τη Ρωσία. «Με ανησυχεί πολύ που ο εκλεγμένος πρόεδρος θα λαμβάνει συμβουλές που ενισχύουν την οπτική του Πούτιν». Όταν ο Φλιν υπηρετούσε ως επικεφαλής της DIA, είχε συνομιλήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον Πούτιν το 2015 σχετικά με το πώς θα βελτιωθούν οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.

Ο Σιφ αναφέρθηκε στη στάση του Φλιν έναντι του Γκιουλέν καθώς υποστήριξε την έκδοσή του στην Τουρκία. Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν έχει προχωρήσει σε έκδοση του Γκιουλέν παρά τα τουρκικά αιτήματα. Διαρροές στον Τύπο ανέφεραν πως η δεξαμενή σκέψης που διεύθυνε ο Φλιν μετά την αποστρατεία του παρείχε υπηρεσίες της σε εταιρία που έχει σχέσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογά. Ο Φλιν σε υπόμνημά του εκθείαζε τον Ερντογάν.

Ο Σιφ εξέφρασε επίσης την ανησυχία του σχετικά με τις δηλώσεις Τραμπ ότι η Ρωσία δεν είχε εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές, παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

http://mignatiou.com/2016/11/ton-filo-tou-erntogan-stratigo-flin-protini-o-trab-gia-simvoulo-ethnikis-asfalias-ton-ipa/

http://mignatiou.com/2016/11/o-maikl-flin-simvoulos-tou-tramp-sinantithike-krifa-me-praktores-tou-erntogan/

http://mignatiou.com/2016/11/pos-i-tourkia-evale-se-ena-saki-ton-polipragmona-stratigo-tou-trab/

http://www.defence-point.gr/news/?p=165296

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: