Μάνη: Ταξιδιωτική οδηγία-μάθημα ζωής…




Μια έντονη βιωματική ταξιδιωτική εμπειρία, ένα «μάθημα ζωής», καταγράφει ο Αμερικανός συγγραφέας, Roberto Loiederman, σε εκτενές κείμενό του. Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της WASHINGTON POST με τίτλο «On Greece’s Mani Peninsula, a family reunion filled with Zorba-like life lessons» αφηγούμενος τις δεκαήμερες διακοπές του στη Μάνη, με αφορμή μια οικογενειακή συνάντηση.

Ο συγγραφέας επέλεξε την Ελλάδα και ειδικότερα την πελοποννησιακή Μάνη για το ξανασμίξιμο της οικογένειάς του, καθώς οι συγγενείς του δεν ήθελαν να απομακρυνθούν πολύ από το Ισραήλ όπου και διαμένουν.

Οι αρχικές ανησυχίες για την Ελλάδα που θα αντιμετώπιζαν, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και οι επιφυλάξεις για την ασφάλεια της διαμονής τους, γρήγορα αντικαταστάθηκαν με εικόνες από το εκπληκτικό τοπίο και τα παραδοσιακά χωριά της Μάνης, που αναπαριστούν την διαχρονική ιστορία της, με αιχμή το Βυζάντιο, ενώ η επαφή με τον τοπικό πληθυσμό ανακινεί επανειλημμένα στον συγγραφέα μνήμες από τον Ζορμπά του Καζαντζάκη.

http://www.washingtonpost.com/lifestyle/travel/on-greeces-mani-peninsula-a-family-reunion-filled-with-zorba-like-life-lessons/2014/01/16/fc0ecab8-78b9-11e3-8963-b4b654bcc9b2_story.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: