Ψήφισμα για μποϊκοτάζ των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου: Από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

File Photo: Members of the European Parliament take part in a vote on the situation in Hungary during a voting session at the European Parliament in Strasbourg, France. EPA, PATRICK SEEGER




Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του ζητά μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου σε διπλωματικό επίπεδο λόγω συνεχιζόμενων ισχυρισμών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γράφει στην ιστοσελίδα του το Euronews (κείμενο Catriona OSullivan).

Οι ευρωβουλευτές ζητούν επίσης οι κυβερνήσεις τους να επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις στην Κίνα για τη μεταχείριση των Μουσουλμάνων Ουιγούρων και να υποστηρίξουν τους υπέρμαχους της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ.

Η ψηφοφορία έχει ήδη προκαλέσει άρθρο στην κρατική κινεζική ε/φ Global Times, που αναφέρει ότι το ψήφισμα του ΕΚ έχει αποδιοργανωτικές συνέπειες και δεν μπορεί να υποτιμηθεί σημειώντας συγχρόνως ότι η επενδυτική συμφωνία EE – Kίνας έχει παγώσει.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ να ενημερώσουν τους διπλωμάτες τους και όλους τους αξιωματούχους να απορρίψουν τυχόν προσκλήσεις που μπορούν να φτάσουν για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2022, εκτός εάν βελτιωθεί η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν είναι δεσμευτικό.

ΠΗΓΗ: Euronews, Catriona OSullivan – European Parliament votes to boycott Beijing Winter Olympics

“Ενοχλήθηκαν” οι Αμερικανοί με τη συνομιλία του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κίνας: Ο “Δρόμος του Μεταξιού”…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: