Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Τα μέτρα για τον κορωναϊό και οι αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους στα πρωτοσέλιδα της Πέμπτης

File Photo: Εφημερίδες της Κύπρου. ΚΥΠΕ




Τα μέτρα για τον κορωναϊό, η βοήθεια στους πληγέντες και η οικονομική στήριξη των οικογενειών των 4 θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, αλλά και η αντίδραση των συντεχνιών στο ενδεχόμενο αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης, είναι τα κύρια θέματα στον Τύπο σήμερα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Και ξαφνικά, έκτακτα μέτρα κατά κορωνοϊού» αναφέρεται στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για φραγμούς σε συναθροίσεις, εστίαση και ναούς και την χρήση safepass, καθώς και ότι την τήρηση της εφαρμογής των υγειονομικών μέτρων θα φέρει ο ιδιοκτήτης ή ο διαχειριστής των επιχειρήσεων και των υποστατικών.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι πλούσια είναι η βοήθεια σε πυρόπληκτους και πως είναι μια οικονομική και υλική ανάσα για να επουλωθούν οι βαθιές πληγές. Αλλού γράφει ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραδίδει σήμερα την έγκριση του Σχεδίου Ανάκαμψης.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Όμηροι των αρνητών των εμβολίων και των αδυναμιών του κράτους» γράφει ότι πάρα κάτι φτάσαμε τα 1000 κρούσματα χθες, με ποσοστό θετικότητας 2,16%. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το κράτος βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τους πυρόπληκτους και ότι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση δεν είναι άλλο από το να κινηθεί συντονισμένα και άμεσα.

Αλλού αναφέρει ότι κορυφώνονται οι διπλωματικές επαφές για το θέμα των Βαρωσίων και ότι μήνυμα προς τον Ερντογάν αναμένεται να επαναλάβει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν..

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Ιδού το σχέδιο ανοικοδόμησης» αναφέρει ότι η κυβέρνηση υπόσχεται ότι η τυπολατρεία δεν θα σταθεί απέναντι από τον ανθρώπινο πόνο και γράφει για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες από την πυρκαγιά.

Αλλού ο «Φ» γράφει ότι ένα κλιεδί σπιτιού που καταστράφηκε κατά την πυρκαγιά, πρόσφερε ως συμβολικό δώρο στην Πρόεδρο της Κομισιόν ο κοινοτάρχης Οράς κατά τη χθεσινή επίσκεψή της. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Πυροσβεστική, Τμήμα Δασών και Αστυνομία αναζητούν το «σημείο μηδέν» της φονικής πυρκαγιάς.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «ΠΕΟ – ΣΕΚ: Όχι συνταξιοδότηση στο 67ο, όχι σε ποδηγέτηση του διαλόγου» γράφει για σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και ότι η μονομερής απόρριψη του καθολικού αιτήματος κατάργησης του πέναλτι 12% στις συντάξεις προβληματίζει και δεν βοηθά το διάλογο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι χειρότερα από πέρυσι είναι οι προβλέψεις για το καλοκαίρι του 2021 για τον τουρισμό. Αλλού γράφει ότι έβαλαν «οροφή» στις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Πακέτο βοήθειας για τις οικογένειες των εργατών» γράφει ότι το Υπουργικό δίδει 95.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια των 4 Αιγυπτίων εργαζομένων που έχασαν την ζωή τους στην φονική πυρκαγιά.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι το Υπουργικό επαναφέρει μέτρα για τον κορωναϊό ενώ τα κρούσματα έφτασαν τα 952. Αλλού αναφέρεται στην επίσκεψη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην πυρόπληκτη περιοχή.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Η Κύπρος έχει πάνω από τα μισά κρούσματα της Ελλάδας: 952 νέα περιστατικά, 93 νοσηλευόμενοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: