Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Το θέμα της Αμμοχώστου και η έξαρση των κρουσμάτων στα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




To θέμα της Αμμοχώστου ενόψει και της φιέστας που αναμένεται να στήσει ο Ερντογάν, η συνεχής άνοδος στα κρούσματα κορωνοϊού και οι αποφάσεις που θα ληφθούν για περιορισμό της νέας έξαρσης προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται για τουριστικό άνοιγμα του Βαρωσίου» και γράφει πως στις 20 Ιουλίου θα γίνει σειρά εγκαινίων από τον Τούρκο Πρόεδρο και ότι σήμερα πάει στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΕΞ για συνομιλίες.

Αλλού αναφέρει ότι αύριο λαμβάνονται μέτρα για τον κορωνοϊό και προσανατολίζεται το Υπουργικό σε κίνητρα και αντικίνητρα. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει πως Νοέμβριο ή Δεκέμβριο μπαίνει ξανά γεωτρύπανο στην ΑΟΖ.

«Πνέει τα λοίσθια το Κυπριακό και χάνεται η Αμμόχωστος» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει πως έγιναν δραματικές επισημάνσεις από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για τις μεθοδεύσεις της τουρκικής πλευράς. Αλλού γράφει ότι οι αρχές ποντάρουν σε safepass και προνόμια με στόχο τους νέους.

Επίσης προβάλλει την υποχρέωση των Βουλευτών και άλλων αξιωματούχων για κατάθεση πόθεν έσχες και δηλώσεις για εκλογικές δαπάνες και επαγγελματικό ασυμβίβαστο.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Διατάζει νέα ποινική έρευνα» ο «Φιλελεύθερος» γράφει για την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα μετά τα νέα δεδομένα για το θάνατο του στρατιώτη Θανάση Νικολάου και ότι ο δικηγόρος της οικογένειας ανέφερε πως το αίτημα είναι για ποινικό ανακριτή και όχι αστυνομικούς.

Αλλού αναφέρει ότι σε έξαρση είναι τώρα οι παιδικές ιώσεις του χειμώνα και ότι πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο με βάση τα όσα δήλωσε η διευθύντρια της παιδιατρικής κλινικής Λεμεσού.

Ο «Φ» αλλού γράφει ότι καθημερινές είναι οι κίτρινες προειδοποιήσεις και ότι αφόρητη θα παραμείνει η ζέστη καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

«Από το κακό στο χειρότερο οδεύει ο τουρισμός» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που γράφει ότι σημειώθηκε βουτιά 90% στα έσοδα σε σχέση με το 2019 και 60% σε σχέση με πέρσι. Αλλού αναφέρεται σε δραματικές προειδοποιήσεις του Ε/κ διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη για το Βαρώσι, ο οποίος είπε ότι «αν δεν γίνει κάτι χθες, πολύ σύντομα θα ειναι πάρα πολύ αργά» και γράφει ότι κατ’ επανάληψη προειδοποιούσε το ΑΚΕΛ για το επικίνδυνο σκηνικό για το Κυπριακό. Η «Χ» σε άλλο ρεπορτάζ προβάλλει την 3ωρη απεργία ψυχιάτρων στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Οι αποφάσεις για την COVID αναμένονται Παρασκευή βράδυ» και αναφέρει ότι τόσο ο ΠτΔ όσο και ο Υπουργός Υγείας ανέφεραν πως δεν θα υπάρξει επιστροφή σε αυστηρά μέτρα.

Αλλού γράφει ότι η γεωτρητική δραστηριότητα επαναλαμβάνεται αργότερα εντός του έτους σύμφωνα και με δηλώσεις της Υπουργού Ενέργειας. Επίσης προβάλλει την διάσκεψη Τύπου για το ΓεΣΥ και τις αναφορές του Υπουργού Υγείας.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» γράφει στο κύριό της θέμα με τίτλο «Η ινδική μετάλλαξη απειλεί την ανάκαμψη» ότι διατυπώνονται ανησυχίες για οικονομική οπισθοδρόμηση λόγω των χαμένων εσόδων από τις χαμηλές πτήσεις στον τουρισμό. Αλλού αναφέρει ότι είναι μονόδρομος η προσέλκυση τουριστών από την ΕΕ. Γράφει επίσης ότι η βενζίνη από τα κατεχόμενα ‘καίει’ έσοδα 120 εκ ετησίως.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ουδείς γνωρίζει πόσοι άνθρωποι ζουν στα κατεχόμενα της Κύπρου: Άγνωστος ο ακριβής πληθυσμός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: