Συγχαρητήρια από Τσίπρα, Σαμαρά, Καραμανλή, Πλακιωτάκη και Λεβέντη




Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν αυτή την εβδομάδα.

Ο απερχόμενος μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε ότι χθες τα μέλη και οι φίλοι της ΝΔ εξέλεξαν νέο πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Πλακιωτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Μητσοτάκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο, όπως είπε, έργο του.

“Θα σταθώ αρωγός στην προσπάθεια για ανασυγκρότηση της παράταξης ώστε να καταστεί μεγάλη, σύγχρονη, φιλοευρωπαϊκή, εναλλακτική δύναμη για τον τόπο. Το ίδιο θα κάνουν και τα στελέχη του κόμματος. Δεν υπάρχουν ηττημένοι. Μόνο νικητές. Συντεταγμένα θα βαδίσουμε όλοι μαζί”, δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης ο οποίος σήμερα στις 12:00 θα συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη για την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του, έκανε την εξής δήλωση:

“Συγχαίρω θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του. Από αύριο η ΝΔ ανανεωμένη και ενωμένη οφείλει να αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες και να κερδίσει οριστικά τη μάχη κατά του λαϊκισμού”.

Με τον νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη επικοινώνησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και τον συνεχάρη για τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές ενώ μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχουν και συνάντηση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης συγχαίρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του, και όπως επισημαίνει, «τώρα είναι η μεγάλη ώρα ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να συμβάλλει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής αποτελούμενη από τεχνοκράτες, η οποία θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών».

Σε ανακοίνωση από την Ένωση Κεντρώων υπογραμμίζεται πως «αν το πράξει αυτό θα δικαιώσει την προτίμηση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προς το πρόσωπο του. Αν δεν το πράξει και ονειρευτεί επιστροφή σε παρωχημένες εποχές δικομματισμού τότε θα έχει αδικήσει τους ψηφοφόρους που σήμερα τον προτίμησαν και θα έχει κάνει το λάθος να βάλει το κόμμα πάνω από την χώρα».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: