Το βήμα του Αναστασιάδη στο κενό: Ζητά απεγνωσμένα συνομιλίες που οδηγούν με μαθητική ακρίβεια στη διχοτόμηση

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ – Αφού το Κυπριακό είναι πάντα σε επικίνδυνη στροφή… Σημαίνει κάνει κύκλους. Άρα με τον τετραγωνισμό κάνεις την στροφή πιο επικίνδυνη από την άλλη. Εφόσον ο ΟΗΕ προσπαθεί να τηρεί ίσες αποστάσεις τότε το τετράγωνο έχει ίσες πλευρές… Άρα τηρείται η βασική προϋπόθεση. Φυσικά ανόητα σχόλια για ανόητες πολιτικές, που αποφεύγουν κατά την άποψη μου την πραγματική ουσία του προβλήματος μας και την αποφυγή ουσιαστικών αποφάσεων για το τι θέλουμε πραγματικά…




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι ήταν ένα άλλο θέμα, να «συγκυβερνά» ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον πρώην κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, τον δήθεν οπαδό της ειρήνης! Και άλλο με τον νυν κατοχικό ηγέτη, τον εθνικιστή Ερσίν Τατάρ.

Βεβαίως, η παρανομία είναι καραμπινάτη, και με τον ένα και με τον άλλο. Είναι παράνομοι, εκπρόσωποι ενός κατοχικού καθεστώτος, που στηρίζεται στρατιωτικά και οικονομικά από την Τουρκία.

Ας μην έχουμε την παραμικρή αμφιβολία. Είναι παράνομοι και εχθροί της Κύπρου. Αλλά για τούτη την απαράδεκτη υπόθεση, να έχει αναδειχθεί ο Τατάρ, ο Ακιντζί και όλοι οι προηγούμενοι ηγέτες του κατοχικού καθεστώτος σε συγκυβερνήτες με τον εκάστοτε νόμιμο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ευθύνονται οι πολιτικοί μας:

  • Ευθύνονται από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Διότι τα τέσσερα μεγάλα κόμματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κυβέρνησαν ή συγκυβέρνησαν το νησί. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), το ΑΚΕΛ, το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ), η ΕΔΕΚ και το κομματίδιο του Μάριου Καρογιάν, συμμετείχαν στο κρατικό πολιτικό και κομματικό φαγοπότι.

Και έδωσαν το δικαίωμα στους ηγέτες του κατοχικού καθεστώτος να απαιτούν από τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών «ίση μεταχείριση» με τον πρόεδρο της Κύπρου. Και αυτός, ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, να το κάνει ως να είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο.

Οι συναντήσεις του Αντόνιο Γκουτέρες με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη στις Βρυξέλλες αποδεικνύουν την απόλυτη αποτυχία της πολιτικής του Προεδρικού Μεγάρου στο Κυπριακό. Στην πραγματικότητα πρόκειται για αποτυχία των σχεδιασμών του πολιτικού συστήματος. Του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, το οποίο δεν τιμωρείται, αλλά συντηρείται από τους πολίτες της Κύπρου.

Δεν είδατε τι συνέβη τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές; Οι ψηφοφόροι τιμώρησαν το ΑΚΕΛ και καλώς έπραξαν, τιμώρησαν το ΔΗΚΟ και επίσης καλώς έπραξαν διότι δεν είναι καθαρή η θέση του στο Κυπριακό, ενώ κουβαλά βαρίδια από το παρελθόν, επιβράβευσαν τον Καρογιάν, γνωστό παιδί του κομματικού σωλήνα, ο οποίος απασχολείται με τα πάντα, αν και μονίμως κάνει τον ανήξερο, και διέσωσαν τον ΔΗΣΥ και τον αρχηγό του Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ έπρεπε να του τραβήξουν ένα μπάτσο και να είναι όλος δικός του.

Βεβαίως, μην παραμυθιάζεστε επειδή το είπαν τα μέσα ενημέρωσης. Δεν «νίκησε» ο Αβέρωφ, αλλά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Τα είπαμε και τα αποδείξαμε και δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβανόμαστε. Αν ο κ. Αναστασιάδης δεν ένοιωθε πως απειλείτο η Προεδρία του λόγω των σκανδάλων, θα άφηνε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ να καταρρεύσει μαζί με τους άλλους. Αλλά είδε τον κίνδυνο και ως παλιός πολιτικός επέλεξε την πολιτική του επιβίωση.

  • Όμως, το 27% μπροστά στο 73%, το συνολικό ποσοστό των άλλων κομμάτων, φαντάζει ασήμαντο εάν αντί των βουλευτικών είχαμε προεδρικές εκλογές. Διότι αν σχεδιάζει ο κ. Αναστασιάδης να ζητήσει ξανά τη ψήφο του λαού, ας σκέφτεται την ίδια στιγμή και τη βαριά ήττα, που τον περιμένει.

Βεβαίως ποντάρει στις ψήφους του κομματιδίου του κ. Καρογιάν. Ποντάρει και στο ποσοστό του επικίνδυνου εθνικιστικού ΕΛΑΜ, που θα βαφτιστεί ακροδεξιό κόμμα για να πηγαίνει στον νεοφιλελεύθερο ΔΗΣΥ. Και ποντάρει στο αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι δυνάμεις που ψήφισαν όχι στο φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, είναι σκορπιοχώρι.

Με αποτέλεσμα να ερωτοτροπούν μονίμως με το ΑΚΕΛ και ο κ. Αναστασιάδης να τους …γλεντά ποικιλοτρόπως. Στο θέμα αυτό, της μη ενότητας των δυνάμεων, τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Διότι αδυνατεί να ενώσει τις λεγόμενες πατριωτικές δυνάμεις, οι οποίες στο τέλος άγονται και φέρονται από τον εκάστοτε πρόεδρο και τα «δώρα» του. Οι διορισμοί είναι το μικρότερο «δώρο» ως γνωστό… Υπάρχουν και άλλα πολύ ακριβά «δώρα»…

Ο κ. Αναστασιάδης ζητά επιμόνως να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις κάνοντας ένα βήμα προς το κενό. Ο κ. Γκουτέρες κρατά σημαδεμένη τράπουλα. Από τη μία επιτρέπει στους Τούρκους να καταθέτουν μία ακραία πρόταση, αυτή της δημιουργίας «δύο κρατών»…Και από την άλλη υποστηρίζει μία άλλη διευθέτηση που εξυπηρετεί μόνο την Τουρκία: Τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία…

Απαιτείται περισσή προσοχή και ο κ. Αναστασιάδης δεν τη δείχνει. Βλέπει τα πράγματα αφ’ υψηλού και με ένα τρόπο επικίνδυνο για την Κύπρο. Θα πρέπει να αφήσει τους παλικαρισμούς και να μιλήσει με τη γλώσσα της αλήθειας στους πολίτες. Πιστεύει και αυτός στη λύση των δύο κρατών ή πρόκειται για κακόβουλη διαρροή της τουρκικής πλευράς, που ενστερνίζονται το κόμμα του, ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ; Πρέπει κάποτε να απαντήσει…

 ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Πόσο αστείοι είναι εκεί στον Δημοκρατικό Συναγερμό… Για να επιτύχουν την εκλογή της κ. Αννίτας Δημητρίου στην προεδρία της Βουλής, προχώρησαν σε ανάρμοστη συνδιαλλαγή με τους ακροδεξιούς του ΕΛΑΜ. Θα δούμε και χειρότερα. Αλλά ένα δεν καταλαβαίνω. Πως οι νεοφιλελεύθεροι του ΔΗΣΥ, που υποστηρίζουν την απαράδεκτη διευθέτηση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας «παντρεύτηκαν» με τους εθνικιστές του ΕΛΑΜ, οι οποίοι θεωρούν προδότες όσους υποστηρίζουν τη φιλοτουρκική αυτή λύση;

Να δω τον Αβέρωφ Νεοφύτου, που χάρισε την «πολιτική ισότητα» στους ισλαμιστές της Τουρκίας, στην ίδια πλατφόρμα με τον κ. Χρήστου τον …τουρκοφάγο! Και δεν θέλω να δω τίποτα άλλο. Και δεν πρόκειται για κάποιο αστείο. Ξέχασαν την ιδεολογία τους για τα κομματικά τους οφέλη. Και, κατά τα άλλα, περιμένουμε προκοπή σε αυτό τον τόπο…

Ο κ. Νεοφύτου παραχώρησε την Ad Ηoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Δημογραφικό στον Λίνο Παπαγιάννη του ΕΛΑΜ με Αναπληρωτή Πρόεδρο τον Πρόδρομο Αλαμπρίτη, από τον ΔΗΣΥ. Έπρεπε να του δώσει και το Μεταναστευτικό!!!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Ο Πρόεδρος της Κύπρου άλλαξε δύο υπουργούς και την ομάδα της ενημέρωσης και των δημοσίων σχέσεων και νόμισε πως έκανε ένα μεγάλο κατόρθωμα. Έτσι, δεν θα λύσει τα προβλήματα του. Διότι στις περιπτώσεις όπως τη δική του, το πρόβλημα ξεκινά από ψηλά, από τον ισχυρό, τον «ένα και μόνο».

Η υπόθεση των «χρυσών διαβατηρίων», δεν θα κλείσει ποτέ και θα κυνηγά την κυβέρνησή του μέχρι το τέλος της. Διότι δεν δόθηκαν απαντήσεις που θα έπειθαν τους πολίτες. Αντίθετα, όλων οι σκέψεις τριγυρίζουν σε συγγενείς και φίλους. Δικηγόροι, λογιστές και λοιποί φίλοι και κουμπάροι, και ειδικά κάποιοι λίγοι συγγενείς συμμετείχαν, λένε οι αντίπαλοι του κ. Αναστασιάδη, στο πάρτι των δισεκατομμυρίων. Η πρώην υπουργός, η κ. Έμιλυ Γιολίτη κάτι σοβαρό γνωρίζει αλλά το κρύβει; Ισχύει; Τι άλλο θα τραβήξει αυτός ο άμοιρος τόπος; Σε ποια χώρα, θα είχε δοθεί παράνομα το 55% των «χρυσών διαβατηρίων», και τα μέλη της κυβέρνησης θα βρίσκονταν ακόμα στη θέση τους; Μέχρι και το δικηγορικό γραφείο, το οποίο φέρει το όνομά του κ. Αναστασιάδη και ανήκει κατά 50% στις θυγατέρες του, ενέκρινε αιτήσεις για να εξασφαλίσουν το «χρυσό διαβατήριο» της Ευρώπης.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: