Πτέραρχος του ΝΑΤΟ μιλά ανοιχτά: Σοκαριστικό πόσο γιγαντώνεται στρατιωτικά η Κίνα

Καθέλκυση αεροπλανοφόρου στο Νταλιάν της Κίνας. EPA/LI GANG




Ο κορυφαίος στρατιωτικός αξιωματούχος του ΝΑΤΟ κάνει λόγο για σοκαριστική ταχύτητα με την οποία η Κίνα εκσυγχρονίζει τις στρατιωτικές της δυνατότητες.

Ο Πτέραρχος  Σερ Στιούαρτ Πιτς (Sir Stuart Peach) σε δηλώσεις του που φιλοξενούν οι Financial Time αναφέρει:

«Είναι πολύ σοκαριστικό πόσο γρήγορα η Κίνα ναυπηγεί πλοία, πόσο πολύ έχει εκσυγχρονίσει τις αεροπορικές της δυνάμεις, πόσα πολλά έχει επενδύσει σε διαχείριση διαδικτυακής και άλλης πληροφορίας ακόμη και στην αναγνώριση προσώπων» δήλωσε ο Πιτς, ο οποίος σήμερα Παρασκευή αποχωρεί ύστερα από τρία χρόνια στο τιμόνι της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ.

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να το προσέχουμε αυτό. Τι θα κάνατε αν είστε ηγέτης στην Κίνα με μια εκσυγχρονισμένη ισχυρή μεγάλη δύναμη; Θα την αναπτύσσατε, θα την μεταφέρατε εδώ κι εκεί», ανέφερε, προσθέτοντας ότι απαιτείται «περαιτέρω δουλειά» μεταξύ των κρατών 0 μελών του ΝΑΤΟ για να αποφασιστεί τι σημαίνουν οι στρατιωτικές φιλοδοξίες της Κίνας για τη συμμαχία.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ προειδοποίησαν για πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Κίνα θέτει «συστημικές προκλήσεις» στη διεθνή έννομη τάξη, διαπράττει παραπληροφόρηση, συνεργάζεται με τη Ρωσία και επεκτείνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο.

Με πληροφορίες από Financial Times

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Τσίπρας, αργείτε με τις φρεγάτες: Παναγιωτόπουλος, ως τα τέλη του καλοκαιριού θα έχουμε επιλέξει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: