Πολύνεκρη τραγωδία στην Ιταλία: Τελεφερίκ έπεσε στο κενό 300 μέτρα από την κορυφή του βουνού

Φωτογραφία από το σημείο του δυστυχήματος. EPA/CNSAS




Στους δεκατρείς έφθασε ο απολογισμός των νεκρών από την πτώση καμπίνας τελεφερίκ που σημειώθηκετην Κυριακή λίγο πριν από την μία το μεσημέρι σε περιοχή έξω από την λίμνη Γκάρντα, στην βόρεια Ιταλία.

 

Όπως όλα δείχνουν, το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ κόπηκε και η καμπίνα έπεσε στο κενό λίγο πριν οι επιβάτες φτάσουν στον προορισμό τους.

Στο βίντεο που ακολουθεί καταγράφεται η διαδρομή του συγκεκριμένου τελεφερίκ από παλαιότερη χρονική περίοδο του ατυχήματος.

Δύο παιδιά ηλικίας εννέα και πέντε ετών έχουν επίσης τραυματιστεί σοβαρά από την πτώση καμπίνας.

Η αιτία του ατυχήματος παρέμενε άγνωστη μέχρι τις 5:00 η ώρα Ελλάδος σύμφωνα με όσα μετέδιδε το BBC, όμως τοπικά μέσα ανέφεραν ότι το ατσαλένιο καλώδιο που μετέφερε την καμπίνα ίσως έσπασε σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από την κορυφή του βουνού.

 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του τελεφερίκ (Stresa-Alpine-Mottarone)  η συγκεκριμένη διαδρομή που μεταφέρει επιβάτες σε ύψος 1.491 μέτρων πάνω από το επίπεδο της θάλασσας διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Η καμπίνα έπεσε σε δασώδη περιοχή, κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων και παρακολουθεί διαρκώς τις επιχειρήσεις για εντοπισμό άλλων επιζώντων.

Mε πληροφορίες από, BBC, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NΕWS GOOGLE

Κονγκό: Εξερράγη το «τρελό» ηφαίστειο Νιραγκόνγκο, πόλεις γλίτωσαν τελευταία στιγμή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: