Επισκόπηση κυπριακού Τύπου: Εμβολιαστικό πλάνο και τουρισμός στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Ποικίλα θέματα προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες μεταξύ άλλων το Κυπριακό και τις επόμενες ενέργειες της Λευκωσίας, θέματα που αφορούν την κάθοδο τουριστών από το ΗΒ, τις ανακοινώσεις για το εμβολιαστικό πλάνο και θέματα που σχετίζονται με το ΚΕΠ και τις αναφορές του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Αναστασιάδης ζητά παρέμβαση Μπάιντεν» και γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε την παρέμβαση της Ουάσιγκτον και ότι δεν θεωρείται σίγουρη η νέα πενταμερής αν η Τουρκία επιμένει σε λύση δύο κρατών.

Αλλού αναφέρει πως άσχημη έκπληξη είναι η περίληψη της Κύπρου στην πορτοκαλί λίστα της Αγγλίας με δεκαήμερη καραντίνα για όσους μας επισκέπτονται. Η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ανεβάζουν στροφή οι εμβολιασμοί.

«Προεκλογική καμπάνια χωρίς επιχειρήματα» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι με χαρακτηρισμούς, ατάκες και στείρα αντιπαράθεση πάμε στις κάλπες.

Αλλού φιλοξενεί τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για τους εμβολιασμούς, το άνοιγμα της Πύλης και τους επαναπρογραμματισμούς για τη δεύτερη δόση του ΑstraZeneca. Επίσης ο «Π» αναφέρει ότι προς ανάκαμψη 5% το 2021 πάει η οικονομία.

Κάτω από τον τίτλο «Χαστούκι από τους Ελεγκτές» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι Ελεγκτικό Συνέδριο και Ελεγκτικές Υπηρεσίες της ΕΕ στηρίζουν Οδυσσέα και αδειάζουν την Κυβέρνηση στο θέμα των ελέγχων για τα χρυσά διαβατήρια.

Επίσης αναφέρει ότι η απουσία προοπτικής σπρώχνει τους ΣΥΟΠ για εργασία εκτός ΕΦ. Επίσης ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει για τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ταμείο ανάκαμψης.

«Χαστούκι στην κυβέρνηση ΔΗΣΥ από τους ελεγκτικούς θεσμούς της ΕΕ» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» αναφέροντας ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο διαπιστώνει παρεμπόδιση των ελέγχων για «χρυσά» διαβατήρια.

Σε άλλο σημείο προβάλλει τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών απογευματινών και βραδινών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας. Η «Χ» επίσης αναφέρει ότι θα αρχίσει από αύριο η αποστολή μηνυμάτων για επαναπρογραμματισμό των ραντεβού για την 2η δόση του ΑΖ.

«Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος των ραντεβού για εμβολιασμό» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρει ότι ο στόχος για εμβολιασμό με την πρώτη δόση του 65% του πληθυσμού επιτυγχάνεται, στη βάση δηλώσεων του Υπουργού Υγείας.

Επίσης προβάλλει τα αποτελέσματα μελέτης για ανίχνευση ουσιών σε αστικά λύματα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι εγκαινιάστηκε σταθμός πυρόσβεσης στο Μάμμαρι.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο «Οι μεταρρυθμίσεις θα φέρουν το χρήμα» γράφει στο κύριό της θέμα ότι απαιτείται συναίνεση για το πλάνο για το ταμείο ανάκαμψης αλλά και έγκριση από τους επόπτες. Αλλού αναφέρεται σε ένεση 33 δις για τον τουρισμό από το ταμείο ανάκαμψης.

Η εφημερίδα σε άλλο ρεπορτάζ γράφει πως φεύγουν brands από τα malls γιατί δεν άντεξαν τα lockdown.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Η Κύπρος περνά στην ανάκαμψη με στυλοβάτες την ιδιωτική πρωτοβουλία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: