Το Υπουργείο Υγείας Κύπρου διαπίστωσε εις διπλούν δήλωση στοιχείων από εταιρεία που διενεργεί δειγματοληψίες rapid tests

Photo via ΚΥΠΕ (CNA Cyprus)




Σε καταγγελία στην Αστυνομία, ώστε να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται ποινική υπόθεση, προέβη το Υπουργείο Υγείας.

Η ενέργεια πραγματοποιήθηκε μετά την διαπίστωση ότι σε περίπτωση εταιρείας που διενεργεί δειγματοληψίες στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου του πληθυσμού και των εργαζομένων με rapid tests αντιγόνου, υπήρξε εις διπλούν δήλωση στοιχείων για άτομα που φέρονται να υποβλήθηκαν σε τεστ σε διαφορετικά σημεία (στον εργασιακό τους χώρο και σε σημείο δειγματοληψίας) την ίδια μέρα, κατέληξε το Υπουργείο Υγείας.

Αυτό διαπιστώθηκε, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, κατά τους συνήθεις ελέγχους που διενεργεί πριν την αποπληρωμή τιμολογίων επιχειρήσεων, με τις οποίες διατηρεί συμβάσεις για παροχή υπηρεσιών.

Προσθέτει ότι σε επικοινωνία του, τα συγκεκριμένα άτομα ανέφεραν υπεύθυνα ότι είχαν υποβληθεί σε τεστ μόνο στον εργασιακό τους χώρο και όχι σε σημείο δειγματοληψίας.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση ότι ζήτησε και αναμένει τη νομική καθοδήγηση από τη Νομική Υπηρεσία για περαιτέρω χειρισμό της συγκεκριμένης εταιρείας στο πλαίσιο της ισχύουσας και μελλοντικών συμβάσεων.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη των 27 της ΕΕ: Bελτιώνεται η δήλωση για το Κυπριακό και τις κυρώσεις στην Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: